UA-49499200-1

«Λιπεσάνορες» Τα χρόνια του φιδιού

15.11.2014_Λιπεσάορες Τα χρόνια του φιδιούΛιπεσάνορες… Βαρύνουσα η ευθύνη του γυναικείου ρόλου σας, για ένα ανάξιο λάφυρο.

Δεκαπέντε τραγικές φιγούρες γυναικών με το ίδιο πεπρωμένο αφηγούνται την τραγωδία του πολέμου, τον ηρωισμό της καθημερινής ζωής, την αξία της καρτερίας, τη νοσταλγία της ειρήνης, τις ευθύνες του ανθρώπου για τις πράξεις του, για τους υπερασπιστές του δικαίου.

Μιλούν μέσα απ’ την ψυχή τους για τα δεινά και τις συμφορές τους, για τα δικά τους παθήματα και προσωπικά πάθη. Εκμυστηρεύονται μύχια μυστικά, πως βίωσαν τη χαρά, τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, τη μητρότητα, την εκδίκηση και την περιφρόνηση, τη σκλαβιά και το θάνατο. Εξιστορούν τη τόλμη, τούς ήρωες, τη γενναιότητα, την αξία των ιδανικών ν’ αγωνίζεται κανείς για την πατρίδα του ως το τέλος.

Οι «Λιπεσάνορες» είναι ένα βιβλίο που έχει τα στοιχεία του παραμυθιού, αλλά είναι μια αληθινή ιστορία που ολοκληρώνει ένα πολεμικό τραγούδι.

Η άλλη όψη του έπους της Ιλιάδας, όχι αυτή των επικών μαχών, των αθάνατων ηρώων και των ιστορικών γεγονότων, αλλά αυτή των γυναικών πίσω από τους πολυτραγουδισμένους ήρωες

Κλειώ Τσαλαπάτη, κριτικός λογοτεχνίας

 Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει σεναριογραφία, θεατρικό κείμενο και λογοτεχνία “awarded by the writing school”.

Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, εφήβους και για ενήλικες.

Η ιστορία της Υπατίας γυρίστηκε γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο Agora και θεατρικό από την Θεατρική ομάδα «ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ».

Είναι πολιτιστικός εκπρόσωπος της Unesco λόγου, τεχνών κι επιστημών για την Πετρούπολη, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του συλλόγου “Ιστορικών συγγραφέων”.

Είναι στη συντακτική επιτροπή του λογοτεχνικού περιοδικού “Ρωγμές” και συντάκτης της εφημερίδας “Μορφωτικός της Πετρούπολης”.

Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής στο Δήμο Πετρούπολης, Δήμο Αταλάντης, στον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης, στους εκδοτικούς οίκους Άγκυρα, στον πολυχώρο Έναστρον και στη θεατρική σχολή Tabula Rasa.

 

 

Εκδόσεις – Βιβλιοπωλείο Ν. & Σ. Μπατσιούλας

 

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76