UA-49499200-1

Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις στο Ε9 – Ρεκόρ δηλώσεων

17.12.2014_Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις στο Ε9Έσπασαν και το φράγμα των 2 εκατομμυρίων οι διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, κάθε μέρα που περνάει, εξακολουθούν να υποβάλλονται περισσότερες από 170-180 χιλιάδες δηλώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι και την Παρασκευή που εκπνέει η προθεσμία θα έχει «σπάσει» και το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων.

Η λήξη της προθεσμίας συμπίπτει με τις πολιτικές εξελίξεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πώς συνδέεται το Ε9 με τη Βουλή; Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων. Ωστόσο, η ημερομηνία της 19ης Δεκεμβρίου είναι κατοχυρωμένη με νόμο οπότε για να υπάρξει η οποιαδήποτε παράταση, θα πρέπει να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει πει κάτι επισήμως που σημαίνει ότι η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να κλείσει στις 23:59 την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι από τα περίπου 2 εκατομμύρια διορθωτικές δηλώσεις, έχουν προκύψει και περίπου 60.000 περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι θα χρειαστεί να πάνε στις εφορίες για να δικαιολογήσουν με ποιο τρόπο εξασφάλισαν μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον 300 ευρώ σε σχέση με το ποσό που είχε καταλογιστεί αρχικά την 1η Αυγούστου. Για αυτούς τους 60.000 φορολογούμενους, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί – και θα γίνει αντίστοιχη προσαρμογή των δόσεων μέχρι και τον Φεβρουάριο – μετά τον έλεγχο στην εφορία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76