UA-49499200-1

Κοσμική σύγκρουση στον προθάλαμο του χωροχρόνου

18.12.2014_Κοσμική σύγκρουση στον προθάλαμο του χωροχρόνουΠαραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα μεσάνυχτα πλησιάζουν. Είναι 12 παρά 12 ακριβώς. Μια σφοδρή σύγκρουση επίκειται. Ο παλιός χρόνος θα κάνει τα πάντα, για να απαλλαγεί από τον καινούργιο και να πάρει τη θέση του, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επανορθώσει ό,τι πήγε στραβά!

Μεταφέροντάς μας σε ένα μαγικό πεδίο σύγκρουσης μπροστά στις χρονοπύλες του σύμπαντος, όπου ο παλιός και ο νέος χρόνος θα αναμετρηθούν σε μια φαντασμαγορική μάχη, το έργο του «ποιητή των παραμυθιών», Ευγένιου Τριβιζά, πραγματοποιεί την πρώτη του παγκόσμια παρουσίαση, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 18 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών, το έργο είναι ένα μουσικό ονειρόδραμα σε δώδεκα σκηνές και μία κλεψύδρα, που δημιούργησε ο Ευγένιος Τριβιζάς, κατόπιν παραγγελίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, του ιστορικού οργανισμού παιδείας που ιδρύθηκε το 1836 και έχει ευρύτερη παρουσία εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος. Καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και σε βιβλίο, η πρώτη αυτή παρουσίαση του έργου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο, και τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων.

Αν και αποτυχημένος, αρνείται να αποχωρήσει…

Η Πρωτοχρονιά έρχεται. 12 λεπτά πριν το ρολόι σημάνει 12 τα μεσάνυχτα, σε ένα απρόσμενο ραντεβού στον προθάλαμο του χωροχρόνου, ο Νέος Χρόνος, ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου, συναντά τον Παλιό Χρόνο, που, αν και αποτυχημένος, αρνείται να αποχωρήσει και αποφασίζει να βγάλει από τη μέση τον διάδοχό του. Και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απολύτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, αμετανόητοι ηγεμόνες, αλυσοδεμένοι κατάδικοι, εκδικητές Βεδουίνοι, σαλπιγκτές, πειρατές, πανικόβλητοι πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερως, εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες του μέλλοντος και του παρελθόντος, σε μία ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο!

Με πλήθος συντελεστών

18.12.2014_Κοσμική σύγκρουση στον προθάλαμο του χωροχρόνου_Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ευγένιου Τριβιζά. Σκηνοθετεί και χορογραφεί ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου. Τους φωτισμούς έχει σχεδιάσει ο Γιώργος Τέλλος. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Γρηγόρης Βαλτινός (Παλιός Χρόνος) και ο Πάνος Μουζουράκης (Νέος Χρόνος). Τους πλαισιώνουν, με τις μελωδικές φωνές τους, περισσότερα από 100 νεαρά μέλη του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και της χορωδίας Graduarti (απόφοιτοι των σχολείων), υπό τη διεύθυνση – διδασκαλία της μαέστρου Χριστίνας Βαρσάμη – Κούκνη. Τα ηχογραφημένα μουσικά μέρη θα ερμηνεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, στην παράσταση, μετέχει ζωντανό δωδεκαμελές σύνολο, αποτελούμενο από μέλη της Συμφωνικής, το οποίο θα διευθύνει ο μαέστρος Στάθης Σούλης.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 18, 19, 21, 25, 28, 29 και 30 /12: 20:00, 20, 26 και 27/12: 16:00 και 20:00. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: κανονικό: 45 ευρώ – παιδικό: 31 ευρώ, ζώνη Α΄: κανονικό: 32 – παιδικό: 22 ευρώ, ζώνη Β΄: κανονικό: 22 – παιδικό: 15 ευρώ, ζώνη Γ΄: κανονικό: 12 – παιδικό: 8,5 ευρώ, φοιτητικά – ανέργων – ΑΜΕΑ –  65+ (μόνο στη Γ΄ ζώνη): 10 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76