UA-49499200-1

Καλαμάτα, Ρόδος και Ελευσίνα υποψήφιες πόλεις για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

17.2.2015_Η Ελευσίνα υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Η Καλαμάτα μαζί με την Ελευσίνα και τη Ρόδο είναι οι πόλεις που συνεχίζουν την «κούρσα» της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έπειτα από την παρουσίαση των φακέλων υποψηφιότητας, ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

27.2.2016_Καλαμάτα

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  Αριστείδη Μπαλτά, της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη και του Γάλλου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – υπεύθυνου για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, Sylvain Pasqua.

Σημειώνεται ότι, οι πόλεις που παρουσίασαν φακέλους υποψηφιότητας ήταν ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα, η Σάμος και η Τρίπολη.

27.2.2016_Ρόδος

Οι πόλεις που προκρίθηκαν καλούνται να υποβάλουν αναθεωρημένους φακέλους υποψηφιότητας, ύστερα από σχετικές υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνάντηση επιλογής, τον Νοέμβριο του 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76