UA-49499200-1

Η Μάνη και η Γύρα της, άφησε άφωνους τους δρομείς!

Μια πολύ μεγάλη και θεαματική έκπληξη, περίμενε τους 120 περίπου δρομείς, που συμμετείχαν στην «1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ», αγώνα υπεραπόστασης 80,5 χλμ.! Η εν λόγω έκπληξη είχε να κάνει κυρίως με τα τοπία που αντίκρισαν οι ανυποψίαστοι δρομείς και που δεν φανταζόντουσαν τις ομορφιές που τα περιέβαλαν.

Η 1η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ λοιπόν, στέφτηκε με ανέλπιστη επιτυχία και ενθουσιασμό, από τα λεγόμενα των δρομέων που έτρεξαν και δεν σταμάτησαν να προσφωνούν με ενθουσιασμό, τον θαυμασμό τους, για τα πανέμορφα και συνάμα άγρια τοπία που αντίκρισαν.

Η 1η ΓΥΡΑ ΜΑΝΗΣ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της 18ης Μαρτίου 2017, αφού έλαβε χώρα και πραγματοποιήθηκε και ένα μικρό τελετουργικό, μπροστά από το επιβλητικό άγαλμα του άρχοντα της Μάνης, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Οι 120 δρομείς κάτω από έναν υπέροχο ήλιο και με μια ανοιξιάτικη φύση που άρχισε να γεννάται πλέον, ύστερα από έναν βαρύ χειμώνα, ξεχύθηκαν προκειμένου να τρέξουν στην ακτογραμμή της Μάνης, ανάμεσα από τους αγέρωχους και επιβλητικούς Μανιάτικους Πύργους.

Οι εθελοντές είχαν πιάσει από νωρίς τους σταθμούς που είχαν προβλεφθεί από την διοργάνωση, ενώ υπήρχε διαρκής και μεγάλη υποστήριξη εκ μέρους τους προς τους δρομείς. Συνάμα οι κάτοικοι στα χωριά από όπου περνούσε ο αγώνας είχαν βγει έξω προκειμένου να υποδεχτούν τους δρομείς, που είχαν να διανύσουν κάτι λίγο περισσότερο από 80 χλμ. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αν εξαιρεθούν κάποια σημεία, ειδικά όταν έπεσε η νύχτα όπου υπήρχε πολύς και δυνατός αέρας.

Νικητές στον αγώνα αναδείχτηκαν οι συνήθεις ύποπτοι Βασίλης Μίχος από την γειτονική Καλαμάτα στους άνδρες και η Ζήνια Σανούδου στις γυναίκες.

Οι οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο για την στήριξή του εξ’αρχής στον αγώνα μας, καθώς και για την χορηγία του σε νερά και αναψυκτικά. Επίσης τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη για την καθολική του βοήθεια στον αγώνα. Σπουδαία ήταν η συνεισφορά της κας Δήμητρας Δημακόγιαννη, που κανόνισε την στελέχωση των σταθμών με εθελοντές καθώς και του κ. Γιώργου Δημακόγιαννη, για την παραχώρηση του βιβλιοπωλείου του ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ, ως χρήση του για χρέη γραμματείας. Τέλος ευχαριστίες εκφράζονται στα SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ, για την ευγενική τους χορηγία σε πράγματα για τους σταθμούς.!

Κλείνοντας επισημαίνεται, ότι η αναπάντεχη και απρόσμενη αποδοχή από όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στην 1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, έβαλε σπουδαία θεμέλια προκειμένου ο αγώνας να γίνει θεσμός και στις επόμενες χρονιές.

Check Also

Εξαπάτηση πολιτών από άτομα που παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας

Την προσοχή στους πολίτες εφιστά με ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας …

G-EZ117CQG76