UA-49499200-1

Ηλεκτρικό ερευνητικό όχημα παρουσιάζεται στο Πολυτεχνείο

4.12.2014_Ηλεκτρικό ερευνητικό όχημα παρουσιάζεται στο ΠολυτεχνείοΤη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου «Ανάπτυξη και Δοκιμαστική Λειτουργία Καινοτόμου Υβριδικού Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού Μηδενικής Εκπομπής Ρύπων» [έργο με κωδικό 09ΣΥΝ-51-988 και ακρωνύμιο ΥΒ.Ο.Μ.Ε.Ρ.].

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Διοίκησης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μεταφοράς προσωπικού, με σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από τους φορείς που συμμετέχουν στην ομάδα έργου. Σχεδιάσθηκαν και αναπτύχθηκαν συμβατά μεταξύ τους υποσυστήματα για τον κινητήρα, τον έλεγχο και την τροφοδοσία του οχήματος.

Τα υποσυστήματα συναρμολογήθηκαν σε υφιστάμενο αμάξωμα, ώστε να προκύψει ένα ασφαλές ηλεκτροκίνητο και καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα. Η παραχθείσα τεχνογνωσία καταγράφηκε και μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού που θα απασχοληθεί στη μετασκευή συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά.

Η Ομάδα Έργου αποτελείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων, Επικοινωνιών και Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τις εταιρείες ΕΛΒΟ Α.Β.Ε., Miltech A.E., Tropical A.E. και OPUS A.E.

Το έργο εντάσσεται με κωδικό αριθμό 09ΣΥΝ-51-988 στα πλαίσια της δράσης εθνικής εμβέλειας«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2009» που υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής των Δράσεων στους τομείς της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ-ΙΙ), Άξονα Προτεραιότητας (Α.Π.) 1 «Δημιουργία και Αξιοποίηση της Καινοτομίας Υποστηριζόμενης από Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη» και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) – στα οποία ανήκουν οι πέντε Περιφέρειες μεταβατικής στήριξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013.

 

 

Πηγή: econews.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76