UA-49499200-1

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κόλαφος για τη στάση των δανειστών η ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ

8.6.2015_Ζ. Κωνσταντοπούλου - Κόλαφος για τη στάση των δανειστών η ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ

Δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Juan Pablo Bohoslavsky, για την ελληνική κρίση, εξέδωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Juan Pablo Bohoslavsky, δικαιώνει απόλυτα τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναζήτηση της αλήθειας ως προς τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και για τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους.

Αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την υποστήριξη των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού μας το γεγονός ότι ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, χαιρετίζει με απερίφραστο τρόπο την ίδρυση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και λέει ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για την υπερχρέωση της Ελλάδος και για το πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ.

Όσοι συνεχίζουν να αντιδρούν σε αυτή την πρωτοβουλία, στη σύσταση δηλαδή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, φοβούμενοι την αποκάλυψη της αλήθειας, αρνούνται το δικαίωμα του ελληνικού λαού να μάθει ποιοι τον οδήγησαν στα Μνημόνια και την ανθρωπιστική κρίση. Από μια διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνία δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, έχει μόνο να επωφεληθεί.

Ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ καλεί τους θεσμούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς, να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν παραβιασθεί κατάφωρα από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας και προειδοποιεί ότι η συνέχιση των εκβιασμών που απευθύνονται προς την Ελλάδα και η επιμονή στα προγράμματα των μνημονίων θα οδηγήσει σε περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά προστατεύονται από το διεθνές και υπερνομοθετικό πλαίσιο.

Με ξεκάθαρο τρόπο, ο κ. Bohoslavsky τονίζει ότι δεν διακυβεύονται μόνο οι υποχρεώσεις αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει κτισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση: Μια ένωση εθνών που έχει στον πυρήνα της το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Πρόκειται για μία δήλωση κόλαφο για τα μνημόνια, πρόκειται για μία δήλωση κόλαφο για τη στάση που έχουν τηρήσει οι λεγόμενοι δανειστές. Πρόκειται για μία δήλωση η οποία δικαιώνει απόλυτα τις πρωτοβουλίες του ελληνικού κοινοβουλίου για την αναζήτηση των αιτιών και των ευθυνών για τη δημιουργία και τη διόγκωση του χρέους. Πρόκειται για καθαρή θέση, την οποία αυτονοήτως θα αξιοποιήσουμε προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και του ελληνικού πληθυσμού».

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76