UA-49499200-1

Επίσημο λανσάρισμα του Google Street View στην Ελλάδα

5.6.2014_Επίσημο λανσάρισμα του Google Street View στην ΕλλάδαΣε μία ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου, η Google πραγματοποίησε το επίσημο λανσάρισμα της εφαρμογής Street View και στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου. Η εφαρμογή θα είναι επίσης διαθέσιμη στο Google Earth αλλά και στο Google Maps για κινητό τηλέφωνο.

Αυτή τη στιγμή καλύπτεται από το Street View ένα γενικό ποσοστό 60%-70% της ελληνικής επικράτειας, με έμφαση στα αστικά κέντρα, τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και φυσικά τις περιοχές που φιλοξενούν αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με την Google, σταδιακά το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται, ενώ μέσα στο 2014 θα υπάρχει και ανανέωση των εικόνων διαφόρων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε η σημασία της εφαρμογής για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτερη στην αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος σε συνδυασμό με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις πρώτες περιοχές που «χαρτογραφήθηκαν» για τις ανάγκες του Street View ήταν τα νησιά Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη και Κρήτη, όπως επίσης το Μουσείο της Ακροπόλεως και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε τη συνεργασία με την Google στον τομέα της μελλοντικής ένταξης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στο Street View, με απώτερο στόχο την καλύτερη προβολή του πολιτισμικού πλούτου της χώρας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι  στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιος αριθμός αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων τα οποία μπορούν να αναδειχθούν ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ο τουρισμός μας. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός της ανακάλυψης μιας ολόκληρης βυζαντινής πόλης, κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη δημιουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Μόνο από αυτές τις ανασκαφές τα ευρήματα έφτασαν τις 150.000.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, η εφαρμογή αποτελεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία προώθησης και έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξάλλου επιλέγουν τις διακοπές τους κυρίως ηλεκτρονικά. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν εκ των προτέρων το ξενοδοχείο τους, και να αποκτήσουν έτσι μια ρεαλιστική αίσθηση για τις περιοχές στις οποίες πρόκειται να ταξιδέψουν.

Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης,  δήλωσε: «Ο ΣΕΤΕ καλωσορίζει το Street View. Η χώρα μας χρειάζεται να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες οι οποίες ενισχύουν την συνολική εμπειρία των επισκεπτών της. Είμαστε βέβαιοι ότι το Street View θα προσδώσει αξία, ιδιαίτερα στο προϊόν του city break, ενισχύοντας τη διάχυση της πληροφορίας και της ενημέρωσης των επισκεπτών».

Το Street View μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της εικόνας που βρίσκεται κάτω από την αναζήτηση διεύθυνσης ή σύροντας το κίτρινο εικονίδιο «Pegman» πάνω στην επιφάνεια του χάρτη όπου το Street View είναι διαθέσιμο. Βρίσκετε τον «Pegman» στο κάτω δεξιό μέρος της καινούριας έκδοσης των Google Χαρτών (για τους κλασικούς χάρτες βρίσκεται πάνω και αριστερά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το λανσάρισμα του Street View, η Google συνεργάστηκε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Έτσι, το Street View περιέχει αποκλειστικά εικόνες που είναι ούτως ή άλλως ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που «θολώνει» τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, όποιος χρήστης το επιθυμεί, μπορεί εύκολα να ζητήσει περαιτέρω θόλωση πατώντας «Αναφορά προβλήματος» κάτω δεξιά στην εικόνα.

                                                                           Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76