UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα και οχήματα στη Λακωνία

2.4.2014_Αστυνομική επιχείρηση στη ΛακωνίαΕξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρες σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 17, 19 και 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.11.2014 έως και την 20.12.2014 είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι τρεις (23) διαρρήξεις – κλοπές και απόπειρες σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Μονεμβασίας, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης και πιο συγκεκριμένα διέπραξαν:

  • δεκαεπτά (17) διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα,
  • τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε καταστήματα,
  • τρεις (3) διαρρήξεις – κλοπές σε οχήματα και
  • τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω αρχικά αφαιρούσαν οχήματα και κινούμενοι με αυτά, αφού εντόπιζαν καταστήματα και οχήματα είτε έσπαζαν τους υαλοπίνακες των καταστημάτων και των παραθύρων των οχημάτων, είτε διερρήγνυαν παράθυρα ή άλλες εισόδους.

Στη συνέχεια από το εσωτερικό των χώρων αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, μηχανήματα, διάφορα προϊόντα καθώς και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο ξεπερνά τις -11.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, καθώς και όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76