UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων στην Κορινθία

13.1.2015_Ληστεία σε κατάστημα-υπεραγορά στη Σκάλα ΛακωνίαςΕξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα και δύο (2) κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 24, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων, ο 24χρονος συνελήφθη, χθες (20.5.2015) τις πρωινές ώρες, στη Λυγιά Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:

  • Την 9.5.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού.
  • Την 10.5.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, διέρρηξαν δύο (2) καταστήματα και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, έγγραφα και μία ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 19.5.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπής.
  • Την 20.5.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στο Λέχαιο Κορινθίας, διέρρηξαν τρία (3) καταστήματα και αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, κινητό τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα-είδη περιποίησης αυτοκινήτου.

Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων, καθώς και τα παραπάνω δύο οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

Check Also

Διακοπή ρεύματος αύριο Πέμπτη σε περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας

Με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει γνωστό ότι αύριο, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, έχει προγραμματιστεί …

G-EZ117CQG76