UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα στη Λακωνία

2.4.2014_Αστυνομική επιχείρηση στη ΛακωνίαΕξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα, στο Γύθειο Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, προχθές (3.1.2015) το βράδυ, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 35 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον ο 35χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ όπως προέκυψε ο 23χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

5.1.2015_Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα στη Λακωνία_1 5.1.2015_Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα στη Λακωνία_2

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.12.2014 έως και την 2.1.2015, είχαν διαπράξει οκτώ (8) κλοπές σε αγροκτήματα, στο Γύθειο Λακωνίας, όπου αφαίρεσαν  συνολικά πάνω από -132- τσουβάλια με ελαιόκαρπο, αγροτικά εργαλεία και αντικείμενα συγκομιδής ελαιοκάρπου, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

5.1.2015_Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπής σε αγροκτήματα στη ΛακωνίαΚατά τις έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία (3) αλυσοπρίονα, πενήντα τέσσερα (54) τσουβάλια με ελαιόκαρπο, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την συγκομιδή ελαιοκάρπου, ένας (1) σιδερένιος λοστός, ένα (1) μαχαίρι και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Μέρος των ανωτέρω αντικειμένων και εργαλείων, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76