UA-49499200-1

Εννέα ακόμα άτομα προστέθηκαν στο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στη Πελοπόννησο

19.1.2015_Εκρηκτικά και όπλα εντόπισε η αστυνομία σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Σε συνέχεια υπόθεσης που αφορούσε την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενο από τρεις (3) ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, το οποίο δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική, καθώς και τη σύλληψη συνολικά είκοσι (20) ατόμων, συμπληρωματικά, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα (9) ακόμη ατόμων, για παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι στο ανωτέρω εγκληματικό δίκτυο εμπλέκονται ακόμη οκτώ (8) ημεδαποί ηλικίας από 26 έως 73 ετών, καθώς και ένας (1) 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος των εννέα αυτών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη είκοσι έξι (26) άγνωστα άτομα.

Η δικογραφία έχει υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των αγνώστων ατόμων και για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76