UA-49499200-1

Εικαστική έκθεση για τα 190 χρόνια του Εθνικού Τυπογραφείου

8.12.2015_Εικαστική έκθεση για τα 190 χρόνια ΕΤ
Αφροδίτη Λίτη

Η έκθεση έχει τίτλο“Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως Φ.Ε.Κ. + ΤΕΧΝΗ (FEK + ART)Εθνικό Τυπογραφείο 1825-2015” και μπορούμε να την επισκεφτούμε από τις17 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2016.

Το  Εθνικό Τυπογραφείο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατόν ενενήντα χρόνων από την ίδρυση, στο Ναύπλιο, το φθινόπωρο του 1825, του πρώτου, ουσιαστικά, δημόσιου χαρακτήρα τυπογραφείου που ονομάστηκε «Τυπογραφία της Διοικήσεως», διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων.

Η έκθεση «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη» περιλαμβάνει έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου. Για την παρουσίαση των έργων επελέγησαν σκόπιμα οι χώροι του Εθνικού Τυπογραφείου. Έτσι τα έργα τέχνης αλληλοεπιδρούν με το αυθεντικό περιβάλλον του ιστορικού κτηρίου του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου εκτυλίσσεται η καθημερινή εργασία και ζωή της υπηρεσίας αυτής, με τη φιλοδοξία να προκληθεί, μια διαφορετική και ειλικρινής συγκίνηση στον επισκέπτη.

Με την έκθεση επιχειρείται η προβολή του Εθνικού Τυπογραφείου στο ευρύ κοινό, ως μια από τις παλαιότερες δημόσιες υπηρεσίες με κύρια αποστολή την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και κυκλοφορία των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) και την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου και η υπενθύμιση του κρίσιμου ρόλου του στην λειτουργία του κράτους δικαίου, αφού παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους πολίτες για όλες τις σημαντικές πράξεις της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης, διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Τα εικαστικά έργα που ενσωματώνουν στοιχεία από το Φ.Ε.Κ. και το Εθνικό Τυπογραφείο αποτελούν διαβατήριο για την είσοδο του Εθνικού Τυπογραφείου στην επικράτεια της Τέχνης, γεγονός που επίσης συμβάλει στην προβολή του, και μάλιστα στο διηνεκές και με ένα τόσο ποιοτικό τρόπο. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας παράδοσης γενικότερης «εμπλοκής» του Εθνικού Τυπογραφείου, πέραν της τέχνης της τυπογραφίας και με τις καλές τέχνες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αν. Υπουργό κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βίττης, Σοφία Βλαζάκη, Γεώργιος Γιώτσας, Εύη Καζάκου, Μιχάλης Κατζουράκης, Κωνσταντίνα Κατρακάζου,
Αλέκος Κυραρίνης, Αφροδίτη Λίτη, Ελένη Λύρα, Καλλιρόη Μαρούδα, Βασίλης Μαυρίδογλου, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ιόλη Ξιφαρά,
Έλενα Παπαδημητρίου, Αντώνης Π., Ρένα Παπασπύρου, Αριστείδης Πατσόγλου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Ελένη Τζάτζαλος,
Γεωργία Μάγκυ Tουλιάτου, Γιάννης Τσούμας, Βούλα Φερεντίνου, Πάνος Χαραλάμπους, Έλλη Χούσου-Μωραΐτη, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Francois L’Hotel, Stephanie Rhode, η εικαστική πλατφόρμα Μακρύ Όχημα, με τους Χάρη Κοντοσφύρη, Ειρήνη Πουλιάση, Γιάννη Βγοντζά, εικαστική ομάδα Εν φλω. Επιμέλεια: Λουίζα Καραπιδάκη.

Συνεχίζεται και η έκθεση με τίτλο «Το Εθνικό Τυπογραφείο με μια άλλη ματιά», με έργα της καλλιτεχνικής ομάδας των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου.

8.12.2015_Εικαστική έκθεση για τα 190 χρόνια ΕΤ_1
Γιάννης Ψυχοπαίδης

Info

Εγκαίνια: 17 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00
Διάρκεια: 17 Δεκεμβρίου 2015 -10 Φεβρουαρίου 2016
Διεύθυνση: Εθνικό Τυπογραφείο, Καποδιστρίου 34, μετρό Ομόνοια
210 5279101-3, www.et.gr
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Τρίτη- Πέμπτη: 11.00-13.00
Τετάρτη και Παρασκευή: 17.30-19.30

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Χανιά: Για έβδομη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall …

G-EZ117CQG76