UA-49499200-1

Γκαλά χορού από την «απόλυτη μπαλαρίνα» Σβετλάνα Ζαχάροβα

1.12.2014_Γκαλά χορού από την «απόλυτη μπαλαρίνα» Σβετλάνα Ζαχάροβα
Την έχουν χαρακτηρίσει ο «ζωντανός θρύλος», η «ντίβα», η «superstar», η «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου», η «καλλιτέχνις του λαού της Ρωσίας».

Ανακηρυγμένη από τα μπαλέτα Μπολσόι ως «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα», η κορυφαία χορεύτρια στον κόσμο, η πολυβραβευμένη Σβετλάνα Ζαχάροβα, επισκέπτεται – με άλλα οκτώ διάσημα αστέρια του ρωσικού μπαλέτου – το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για ένα χριστουγεννιάτικο γκαλά χορού, στις 11,12 και 13 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.
Αποτελώντας το μήλον της έριδος για τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου, που ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιο θα την καλέσει πρώτο, ο «ζωντανός θρύλος», η «ντίβα», η «superstar», η «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου», η «καλλιτέχνις του λαού της Ρωσίας», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό γκαλά χορού, που εμπεριέχει κάποιες πρωτοπόρες μοντέρνες κινησιολογικές εκδοχές, αλλά, κυρίως, την κλασική παράδοση, από όπου δεν λείπουν, φυσικά, έργα που την ανέδειξαν και εκτόξευσαν στο σύμπαν την φήμη της, σαν τον «Κουρσάρο» και τη «Λίμνη των κύκνων».
Μαζί της στη σκηνή, θα είναι οκτώ ακόμη αστέρια του μπαλέτου, όπως οι πρώτοι χορευτές των Μπολσόι, Michail Loboukhin, Andrej Merkuriev και Anastasia Stashkevich, ο πρώτος χορευτής και χορογράφος του Nafas Ballet, Patrick De Bana, και οι μεγάλοι σολίστες του Stanislavsky, Anna Ol, Sameyon Velichko, Tatiana Bolotova και Dmitry Zagrebin.

Μαγνήτης για κοινό και κριτικούς
Γεννημένη στο Lutsk της Ουκρανίας, η Σβετλάνα Ζαχάροβα άρχισε τις σπουδές της σε ηλικία 10 ετών, στη Σχολή Χορού του Κιέβου. Στα 15 της, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό χορού της Ακαδημίας Μπαλέτου Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης, όπου κέρδισε το δεύτερο βραβείο, ούσα η νεότερη διαγωνιζόμενη. Αμέσως, εισήχθη στην τελευταία τάξη, πράγμα πρωτάκουστο στην ιστορία της Ακαδημίας.
Στα 17 της, άρχισε την καριέρα της στο Μπαλέτο Kirov του Θεάτρου Mariinsky της Αγ. Πετρούπολης και, τον επόμενο χρόνο, έγινε σολίστ. Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία σημειώθηκε, όταν χόρεψε «Ζιζέλ» και μαγνήτισε κοινό και κριτικούς. Ο σπουδαίος V. Vasiliev την προσκάλεσε να χορέψει στο Μπαλέτο του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας (2003), όπου ερμήνευσε τους περισσότερους ρόλους με μεγάλη επιτυχία, καθοδηγούμενη συνεχώς από τη σπουδαία Ludmila Semenyaka.

Από το 2000, συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, το Θέατρο San Carlo της Νάπολης, το American Ballet Theatre, το Μπαλέτο του Αμβούργου και το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου.
Έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Πρόσφατα, τιμήθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν με το βραβείο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας», το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες μετά από πολύ γόνιμη παρουσία στον χώρο της τέχνης. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές της Ρωσίας (2008), εξελέγη μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου. Πέρυσι, ανακηρύχθηκε πρώτη χορεύτρια (Αστέρι) του μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, μετά την αποχώρηση της Alexandra Ferri, τίτλος που, για πρώτη φορά, απονέμεται σε μη Ιταλίδα χορεύτρια.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 100 ευρώ, Α΄ ζώνη: 78 ευρώ, Β΄ ζώνη: 58 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 40 ευρώ, παιδικό – φοιτητικό στη Γ’ ζώνη: 32 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76