UA-49499200-1

Γιατί να υιοθετήσω αδέσποτο ζώο και να μην αγοράσω “ράτσα”

17.9.2014_Οι σκύλοι προτιμούν τα χάδια από τη λεκτική επιβράβευση

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο αδέσποτα ζώα, ενώ μόνο στην Αττική ο αριθμός υπολογίζεται σε 100.000.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φιλοζωικά σωματεία και ειδικά η έλλειψη πόρων είναι τεράστια. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η βαθιά ριζωμένη νοοτροπία πολλών “ζωόφιλων” της πλάκας που είτε επιμένουν να αγοράζουν σκυλιά ράτσας χρηματοδοτώντας ουσιαστικά τη μαφία των “puppy-mills” είτε αρνούνται να στειρώσουν το κατοικίδιό τους επιδεικνύοντας εγκληματική άγνοια για τις ανάγκες και την ψυχική κατάσταση των ζώων, αλλά και αντικοινωνική συμπεριφορά καθώς διογκώνουν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Αν σκέφτεστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο υιοθετήστε ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα που ζητούν αγάπη, στέγη και φροντίδα.

Κι επειδή θέλουμε πολύ να σας πείσουμε, ιδού ορισμένοι βασικοί λόγοι για να το κάνετε!

1. Είναι δωρεάν. Σε αντίθεση με την αγορά των ζώων που μπορεί να στοιχίσει αρκετά χρήματα, η υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων είναι δωρεάν.

2. Θα δώσετε σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη.

3. Θα κάνετε διπλό καλό, αφού αφενός θα δώσετε σπίτι σε ένα αδέσποτο ζωάκι, αλλά αφετέρου τη θέση του στο καταφύγιο ή στον χώρο φιλοξενίας που βρισκόταν θα πάρει ένα άλλο ζώο που βρίσκεται στον δρόμο.

4. Μέσα από την υιοθεσία, καταγγέλλετε έμμεσα το εμπόριο, το λαθρεμπόριο και την παράνομη αναπαραγωγή ζώων και θα αποδυναμώσετε τη δράση τους.

5. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε από ένα αδέσποτο ζώο, δεν περιγράφεται με λόγια.

6. Θα δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας τονίζοντας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

7. Αυτό το συναίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης είναι υπέροχο.

8. Θα έχετε την καλύτερη παρέα του κόσμου (και την πιο πιστή)!

9. Συνήθως τα ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία είναι μεγαλύτερα σε ηλικία κι έτσι δεν θα ζήσετε ποτέ τις «καταστροφές» που μπορεί να κάνει ένα κουτάβι μέσα στο σπίτι.

10. Τα ιατρικά του έξοδα θα είναι μειωμένα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ευαισθητοποιημένοι κτηνίατροι εκεί έξω που συνεργάζονται με τα φιλοζωικά σωματεία και κάνουν καλύτερες τιμές στις επισκέψεις και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

11. Θα δώσεις αγάπη και στοργή σε ένα πλάσμα που μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο και κακοποιημένο, χωρίς να σε νοιάζει εάν το κατοικίδιο σου είναι «ράτσας» (μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τα σκυλιά ράτσας είναι υποδεέστερα ως προς τη νοημοσύνη και τη γενική κατάσταση της υγείας από τα ημίαιμα, καθώς προέρχονται από σειρά αιμομιξιών και έχουν περιορισμένη γενετική δεξαμενή).

 

 

Πηγή: econews.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76