UA-49499200-1

Αγγίξτε και γνωρίστε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

1.3.2015_Αγγίξτε και γνωρίστε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Πήλινος αμφορέας, 4ος αι., Θεσσαλονίκη.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του, παρέχει ηχητική-απτική ξενάγηση για επισκέπτες τυφλούς ή με περιορισμένη όραση και τους συνοδούς τους.

Η δράση, με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του, και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό. Η απτική ξενάγηση υποστηρίζεται με φορητό σύστημα ηχητικής ξενάγησης (audio guide), σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά – αγγλικά – γερμανικά – ρωσικά) και έκδοση αντίστοιχου εντύπου για τον συνοδό.

Με την επιλεγμένη διαδρομή δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη – όχι μόνο να αγγίξει αυθεντικά έργα του βυζαντινού πολιτισμού – αλλά να γνωρίσει το Βυζάντιο και να προσεγγίσει διαχρονικά θέματα όπως η θρησκευτική πίστη, η καθημερινή ζωή, τα ταφικά έθιμα αλλά και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του μεσαιωνικού ανθρώπου.

1.3.2015_Αγγίξτε και γνωρίστε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού_
Σύστημα αυτόματης ηχητικής – απτικής ξενάγησης.

Η διάρκεια της ελεύθερης επίσκεψης υπολογίζεται περίπου σε μια ώρα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες (πληροφορίες στο www.mbp.gr).

Πληροφορίες
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, λεωφ. Στρατού 2,  Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313306400.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76