UA-49499200-1

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, σε όλο τον Δήμο Μονεμβασίας τα Άγια Θεοφάνεια.

Στη Νεάπολη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον Αρχιμανδρίτη π. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος αντικατέστησε λόγω ασθένειας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Χαράλαμπου Κουτσονικολή και Ηλία Καλογερίνη, του Βουλευτή Λακωνίας και πρ. Υφυπουργού κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κατερίνας Γεωργακάκου, Αλεξάνδρας Χαραμή, Χαράλαμπου Μαρούση, Σοφίας Δουμάνη και Ευσταθίου Βελιώτη και της Περιφερειακής  Συμβούλου κας Ματούλας Μπελεγρή.

Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γεωργουδής και μέλη της Δημοτικής κοινότητας, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Ευάγγελος Δρίβας, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Ευστάθιος Σκαλίμης, η Υπολιμενάρχης Νεάπολης κα Βασιλική Χριστοφοράκη, ο Προϊστάμενος του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Μαχαίρας και πλήθος κόσμου.

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Κουρκούλα» από τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Χριστάκου, των Δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γεωργίου Βουνελάκη, Κατερίνας Τσαφατίνου και Βασίλη Κουλουβάκου, του Προέδρου κ. Δημητρίου Χουσάκου και μελών της Τοπικής Κοινότητας, του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριου Γάγκα, οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. κ. Παύλος Δρακόπουλος και Γεώργιος Μπιράκος και πλήθος κόσμου,

Αρκετοί νέοι, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακολουθώντας το έθιμο έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Κότσαλη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη και πλήθος κόσμου.

Στο γραφικό λιμανάκι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ιωάννη Κολιάκου και Θεοδούλης Σπυριδάκου, του εκπροσώπου του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Στέλιος Μεϊμέτη του προέδροτυ της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιου Τζάκα και πλήθος κόσμου.

Τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ μετά το πέρας της εορτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Στο Κυπαρίσσι ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Τραϊφόρου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνου Γαβρίλη, του προέδρου της Τ.Κ. Λαμποκάμπου κ. Ιωάννη Μανίκη, του προέδρου της Δ.Κ. Μολάων κ. Ευθύμιου Κοστοσταθάκου και πλήθος κόσμου.

Νεάπολη

ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη

Μονεμβασία

ΦΩΤΟ: Σταύρος Χριστάκος

Μολάοι

ΦΩΤΟ: Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης

Ελιά

ΦΩΤΟ: pakialakonias.gr

Κυπαρίσσι

ΦΩΤΟ: Γιάννης Πουλάκης

 

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76