UA-49499200-1

Συμμαχία Επιμελητηρίων για τη θωράκιση της Ελιάς Καλαμών

Τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας,  Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας συνδιοργανώνουν εκδήλωση/συζήτηση «Ελιά Καλαμών/Kalamata olives: και τώρα τι κάνουμε; Θωρακίζουμε το προϊόν», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ξανθάκη 3, Γύθειο (ισόγειο).

Στη συζήτηση προσκαλούνται όλοι οι φορείς που ασχολούνται με την Ελιά Καλαμών/Kalamata olives προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για τη θωράκιση του προϊόντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι με πρόσφατη απόφασή του το ΣΤΕ έκρινε ότι η ονομασία “Kalamata Olives” (Ελιά Καλαμάτας), νόμιμα και μόνιμα καταχωρίστηκε ως συνώνυμο της ποικιλίας «Καλαμών», το οποίο διασφαλίζει τη συνέχεια των ελληνικών εξαγωγών της επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών.

Τέλος τα Επιμελητήρια Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας ήδη από το 2020 ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με τις εθνικές οργανώσεις, παραγωγούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελιάς καλαμών με σκοπό την ανεύρεση λύσης στην προώθηση του προϊόντος στο εξωτερικό και παράλληλα, με συνεχείς προσπάθειες επιδιώκουν τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με απώτερο στόχο τη θωράκιση του προϊόντος και την ομαλή εξαγωγή του.

Έτσι η συγκεκριμένη εκδήλωση, το αναλυτικό πρόγραμμα της οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τις σελίδες των Επιμελητηρίων  στο Facebook.

Check Also

Συνάντηση Αυγενάκη-Δαβάκη για το πρόβλημα διάθεσης των πορτοκαλιών

Το πρόβλημα της διάθεσης και εμπορίας των πορτοκαλιών πλήττει και πάλι φέτος τους Λάκωνες παραγωγούς. …

G-EZ117CQG76