UA-49499200-1

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Ν. Κρητικός για θέματα της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κρητικός υπενθύμισέ αναφορές και ερωτήσεις που έχει ήδη υποβάλλει και παράλληλα παρουσίασε προβλήματα και ελλείψεις που εντοπίζονται στη Λακωνία.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Λακωνίας επισήμανε:

Την αναφορά για την ανάγκη ενίσχυσης, ειδικά του Α.Τ. Βοιών (Νεάπολη) Δ. Μονεμβασίας και του Α.Σ. Ελαφονήσου, ενόψει της αυξημένης τουριστικής κίνησης, θέμα για το οποίο ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση κάλυψη των αναγκών.

Επιπλέον, θα υλοποιήσει άμεσα το αίτημα για ενίσχυση του Α.Τ. Σπάρτης με δίκυκλα, για τις ανάγκες της Ομάδας Δίας.

Συγχρόνως, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για σύσταση Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου στο Λιμένα Νεάπολης, μετά και την ερώτηση που είχε προ διμήνου καταθέσει ο Κρητικός. Στην ανωτέρω ερώτηση, ο Υφ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος έδωσε αναλυτική απάντηση, σύμφωνα με την οποία:

  • Τα Συνοριακά Σημεία Διέλευσης (Σ.Σ.Δ.), είτε μόνιμα είτε προσωρινά, πρέπει να πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό. Από ολοκληρωμένη Μελέτη που καταρτίσθηκε για τα νομοθετημένα Σ.Σ.Δ., εντός των οποίων περιλαμβάνεται και ο Λιμένας Νεάπολης, προκύπτει ότι κρίνεται αναγκαία η δημιουργία κτιριακής εγκατάστασης και η κατάλληλη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου.
  • Η Μελέτη διαβιβάστηκε, αρμοδίως, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας, ενώ απεστάλησαν στη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου σχέδια για τη διαμόρφωση των υποδομών του, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας και αξιολόγησης από την προαναφερόμενη Υπηρεσία, με παράλληλη έγγραφη ενημέρωση του Διαχειριστικού Φορέα του λιμένα (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασιάς), για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες και
  • Μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του λιμένα Νεάπολης, θα εκδηλωθούν από το Αρχηγείο όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του εν λόγω Σ.Σ.Δ., μέσω της ενίσχυσης του Α.Τ. Βοιών με το απαραίτητο προσωπικό και τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου.

Επιπλέον, μίλησαν για το οξυμμένο θέμα της ενδοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας και για τη σύσταση επιχειρησιακών γραφείων της ΕΛ.ΑΣ., στην κατεύθυνση αντιμετώπισής του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τον ενημέρωσε πως ολοκληρώνεται η σύσταση τέτοιου γραφείου, με έδρα το Α.Τ. Σπάρτης, στελεχωμένο με 8 άτομα.

Συζητήθηκε τέλος, το ζήτημα παραβατικότητας των Ρομά. Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Κρητικός προγραμμάτισαν την άμεση σύγκληση ευρείας σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων.

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76