UA-49499200-1

Monemvasia Run Challenge 2020

Το Αθλητικό – Πολιτιστικό Σωματείο «Καστροπολίτες Μονεμβασίας», σε συνεργασία με τους «Συνοδοιπόρους Μονεμβασίας», διοργανώνουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, τον 3ο αγώνα δρόμου με την ονομασία Monemvasia Run Challenge 2020, απόστασης 20 χλμ. καθώς και τους παράλληλους αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 1.5 χλμ.

Η οργανωτική επιτροπή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας, να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων, όσο και των κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που θα συμμετάσχουν στους εν λόγω αγώνες δρόμου, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διεξαγωγή των αγώνων να εναρμονίζεται απόλυτα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονηθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου.

Εκκίνηση
Η εκκίνηση του αγώνα 20 χλμ. και των παράλληλων αγώνων θα δοθούν από την Πύλη του Κάστρου Μονεμβασίας, με τερματισμό την Πλάκα (αρχή γέφυρας). Για τον δρόμο 20χλμ. η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:00 π.μ., για τον δρόμο των 5 χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:15 π.μ., ενώ η εκκίνηση του δρόμου των 1500m θα δοθεί στις 10:00 π.μ. Οι εκκινήσεις θα πραγματοποιούνται σε ομάδες 10 ατόμων, κάθε 15 δευτερόλεπτα. Κάθε δρομέας θα ξέρει το μπλοκ εκκίνησης αφού θα αναγράφεται πάνω στον αριθμό συμμετοχής του. Οι αποστάσεις μεταξύ των δρομέων και των μπλοκ εκκίνησης θα είναι σύμφωνες με το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο,

Διαδρομή
Ο αγώνας των 20 χλμ. διεξάγεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή με πολύ μικρές υψομετρικές κλίσεις. Για να δείτε τις διαδρομές των 20, 5 και 1,5 χλμ. πατήστε ΕΔΩ.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ο αριθμός των συμμετοχών, λόγω του Covid-19 και του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα πρέπει να τηρηθεί, θα είναι περιορισμένος με ανώτατο όριο τις 200 συμμετοχές για κάθε αγώνισμα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα: https://monemvasiarun.gr. Οι εγγραφές στον αγώνα θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά και αποκλειστικά μέσω της παραπάνω ψηφιακής πλατφόρμας.

Κόστος συμμετοχής
Η συμμετοχή στο φετινό Monemvasia Run Challenge είναι δωρεάν, ανεξάρτητα από την απόσταση της διαδρομής ή την ηλικία του συμμετέχοντα δρομέα. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του COVID 19 και με στόχο την αποφυγή συγχρωτισμού στον χώρο της γραμματείας του αγώνα.

Λειτουργία Γραμματείας Αγώνα
Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί σε ανοιχτό – εξωτερικό χώρο (πλατεία Μονεμβασίας). Οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας θα είναι οι εξής: Παρασκευή 9/10 17:00 – 19:00, Σάββατο 10/10 09:00-13:00 και 18:00-21:00 και την Κυριακή 11/10 07:00-08:30.

Σταθμοί υποστήριξης
Στον δρόμο των 20 χλμ. θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό (στα 2.5, 6.0 και 9.5, 12, 15 και 18 χλμ. καθώς και στον τερματισμό). Στο 9.5 χλμ και στο 15 χλμ θα χορηγείται και ισοτονικό ποτό.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – Υγειονομική κάλυψη
Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 3 διαδρομές θα φροντίσει o Αστυνομικός Σταθμός Μονεμβασίας, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από ομάδα εθελοντών ιατρών και διασωστών. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης για κάθε αγώνισμα. Επίσης όσοι θα τερματίσουν στον δρόμο των 20 χλμ, θα λάβουν για τη συμμετοχή τους στο αγώνισμα αναμνηστικό μετάλλιο και αγωνιστικό μπλουζάκι.

Βεβαίωση Ικανότητας
Στο αγώνισμα των 20 χλμ. δύναται να συμμετάσχουν δρομείς, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας τους. Στον δρόμο των 5 χλμ, καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και αρχάριοι αθλούμενοι δρομείς. Στον δρόμο/δυναμικό βάδην των 5 χλμ οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι γεννημένοι από το 2008 και νωρίτερα (≥12 ετών).Στον δρόμο των 1,5 χλμ θα συμμετάσχουν παιδιά Δημοτικού (6-12 ετών) καθώς και όσοι ενήλικες ή έφηβοι επιθυμούν είτε ως συνοδοί παιδιών είτε ως απλοί συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων είναι η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Απαιτείται η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και η έγγραφη συγκατάθεσή του περί συμμετοχής στο αγώνισμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής τους αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής. Με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία επέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, κ.ο.κ», όπως αναφέρεται ρητά στη σχετική φόρμα εγγραφής. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με τα Υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν, θα επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο σε δρομείς που θα προσκομίσουν, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το σχετικό «Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου» που έχει ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή συμμετοχή στην αθλητική δραστηριότητα.

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει εξασφαλίσει έκπτωση για τους συμμετέχοντες δρομείς σε επιλεγμένα καταλύματα και σε εστιατόρια της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους: Αθανάσιο Αλεξανδρή, τηλ: 6932169470 και Τούντα Δημήτριο, τηλ. 6947524127 καθώς και στο e-mail: monemvasiarun@gmail.com. Για τους δρομείς των 20 χλμ. θα χορηγηθεί δωρεάν γεύμα μετά το πέρας του αγώνα.

Τέλος επισημαίνεται ότι ο αγώνας θα ματαιωθεί, εφόσον υπάρξει στο άμεσο μέλλον κάποια σχετική απαγόρευση από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76