UA-49499200-1

Με λαμπρότητα εόρτασε η Μονεμβασία την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, εόρτασε και φέτος η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας, την εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο Κάστρο Μονεμβασίας και στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσαφιτίσσης, έγινε ο
Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια εψάλη η δοξολογία. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος»  κ. Δημήτριο Τούντα.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στην πλατεία του Ελκόμενου Χριστού, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας.

Στη νέα πόλη στον οικισμό Γέφυρα σε ένα λαμπρά στολισμένο χώρο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Μονεμβασίας, αλλά και του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Ρίζες»

Τέλος οι εκδηλώσεις εορτασμού ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Οι Ρίζες» στην κεντρική πλατεία της Μονεμβασίας.

ΦΩΤΟ: Χρήστος Κουλούρης

Check Also

Φωτ. facebook/Νεκτάριος Λαζαράκης

Μονεμβασία: Απόκοσμες εικόνες λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο Σαχάρα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων …

G-EZ117CQG76