UA-49499200-1

H ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στη συνάντηση Διδασκάλου-Κρητικού

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός αναφέρει:

Πιστεύω ακράδαντα, ότι η κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης θα προσδώσει μοναδική αίγλη στη Σπάρτη, γι’ αυτό και οι προσπάθειες του κινούνται προς την κατεύθυνση επίσπευσης και δρομολόγησης του σημαντικού αυτού έργου.

Παράλληλα, όμως, με το ΝΑΜΣ, εστιάζουμε στην αδιαμφισβήτητη ιστορική σημασία του Αρχαιολογικού Μουσείου, του πρώτου περιφερειακού Μουσείου της νεότερης Ελλάδας.

Προς τούτο, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και ζήτησε την ένταση των ενεργειών για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Ο κ. Κρητικός τόνισε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης είναι ένα τοπόσημο για την πόλη, η ανάδειξη του οποίου θα αναβαθμίσει παράλληλα και όλο το κέντρο της πόλης, ενώ θα λειτουργήσει ως ένα ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού και Ιστορίας.

Ο κ. Διδασκάλου δεσμεύτηκε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών, ενώ η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διαβεβαίωσε τον κ. Κρητικό για την ανάληψη επιπλέον κόστους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πέραν της δωρεάς των 4.500.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που αποσκοπεί στην «υπόγεια επέκταση και ολική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης».

Check Also

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση οίνου στη Βερόνα της Ιταλίας

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων …

G-EZ117CQG76