Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Ελαίας Θεοδωρήτου

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, τελέσθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026, το ετήσιο μνημόσυνο, του μακαριστού Μητροπολίτου Ελαίας, κυρού Θεοδωρήτου.

Ένα έτος πέρασε από τότε που ο σεπτός Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου εγκατέλειψε τα πρόσκαιρα για τα αιώνια, αφήνοντας πίσω του μνήμες πίστης, ταπείνωσης και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ὁ Μητροπολίτης Θαυμακοῦ κ. Ιάκωβος, συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκα Αρχιμανδριτου π. Νεκταρίου, του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θωμά Συνοδινού, Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ιερού Ναού και του Πρεσβυτέρου π. Βασιλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Ελαίας Θεοδώρητος -κατά κόσμον Στυλιανός Τσιριγώτης- γεννήθηκε το 1941 στις Βελιές Λακωνίας, ένα χωριό το οποίο αγάπησε πραγματικά και πέρασε πολλά από τα χρόνια της ζωής του.

Πηγή: arxon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *