UA-49499200-1

Δημήτρης Κατσαούνης*: Επιθυμώ να είμαι η Φωνή όλων στην Ευρωβουλή

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Ευρωεκλογές προσφέρονται για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση, ξεχνώντας έτσι ότι στις 9 Ιουνίου επιλέγουμε αντιπροσώπους που θα καθορίσουν τις Ευρωπαϊκές πολιτικές των επομένων ετών. Είναι η ώρα ως ελληνικός λαός να διαλέξουμε τι θέλουμε να είναι η Ευρώπη για τον Ελληνισμό. Είναι η ώρα να δούμε τι έχουμε πετύχει. Είναι η ώρα να δούμε με ποιον ταυτιζόμαστε. Είναι η ώρα να κάνουμε μια σκεπτόμενη επιλογή εκπροσώπων που με τις γνώσεις τους, τις διεθνείς τους παραστάσεις, την φρεσκάδα τους, το ήθος τους και την υπευθυνότητά τους θα υποστηρίξουν και θα παλέψουν για τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη.

Οι εκλογές αυτές όμως, σηματοδοτούν και μια νέα αρχή για την ελληνική Διασπορά. Γιατί η Ελλάδα χτίζει γέφυρες αναγνωρίζοντας μας ως ισότιμους Έλληνες. Πλέον δεν χρειάζεται να μπούμε σε αεροπλάνο ώστε – ως δια μαγείας – να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για να ψηφίσουμε. Με την επιστολική ψήφο πολλοί από εμάς τους απόδημους θα ψηφίσουμε από τον τόπο διαμονής μας. Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα, προχωρά κι ένα βήμα παρακάτω. Συμπεριλαμβάνει στο ευρωψηφοδέλτιο Έλληνες που ζούμε και εργαζόμαστε στο εξωτερικό τιμώντας έτσι τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Εμείς που ζούμε έξω γνωρίζουμε καλά την αγάπη των αποδήμων για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι οικογένειες μας, οι ρίζες μας και οι καρδιές μας είναι εκεί και αυτό φαίνεται σε κάθε ευκαιρία. Αλλά και η προσφορά μας προς την Ελλάδα είναι πολύτιμη γιατί έχουμε εμπειρία από δυό πατρίδες. Οι λύσεις και οι ιδέες που φέρνουμε βασίζονται σε αυτά που έχουμε ζήσει βλέποντας πάντα τη μεγάλη εικόνα. Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να συζητά με φίλους ποια πράγματα νοσταλγούμε από την Ελλάδα, αλλά και τι θα θέλαμε να αλλάξει εκεί ώστε να μοιάζει περισσότερο με τα όσα καλά ζούμε στο εξωτερικό.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Κυψέλη. Στη συνέχεια σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με υποτροφία στην Αμερική με εξειδίκευση στο Computer Vision. Επέστρεψα στην Ελλάδα και εργάστηκα για 20 χρόνια στο Χρηματοοικονομικό τομέα όπου έζησα τη μεγάλη άνοδο και τη μεγάλη κρίση. Μέχρι το 2015 που μετακομίσαμε οικογενειακώς στο Καναδά.  Εκεί ξανακάθισα στα θρανία, επικαιροποίησα τις γνώσεις μου στην Τεχνητή Νοημοσύνη και πλέον εργάζομαι ως Σύμβουλος στον τομέα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Η ελληνική μου διαδρομή και τα 9 τελευταία χρόνια στο Μόντρεαλ, μου έδωσαν τα εφόδια να μπορώ να προσφέρω πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνισμό και στην Ευρώπη.

Ο Ελληνισμός του Μόντρεαλ με αγκάλιασε και με έμαθε τι σημαίνει να είσαι Έλληνας μακριά από την Ελλάδα. Κι εγώ με τη σειρά μου υπηρέτησα στενά την Ελληνική παροικία γευόμενος τη χαρά της προσφοράς. Στα 9 αυτά χρόνια διετέλεσα δάσκαλος στα Σαββατιανά σχολεία, μέλος της Επιτροπής Γονέων στα ημερήσια Ελληνικά Σχολεία όπου φοιτούν τα δυο μου παιδιά, μέλος συμβουλευτικών επιτροπών, αλλά και δυο φορές εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. Και δήλωνα πάντοτε παρών ως εθελοντής όποτε ο Ελληνισμός με καλούσε, είτε για την ανάδειξη της γλώσσας μας, είτε για τη συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα για την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού.

Ως ευρωβουλευτής θα δραστηριοποιηθώ έντονα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης που βρίσκεται σήμερα στα νηπιακά της στάδια όπως ήταν το ίντερνετ το 1990. Η δυναμική της ανάπτυξη με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και απαλλαγμένη από φοβίες, θα παίξει σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο δεύτερος τομέας δράσης μου θα είναι η κλιματική αλλαγή παίρνοντας παράδειγμα από τα καλά του Καναδά, όπου μικρές καθημερινές μας συνήθειες συμβάλλουν στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα που αφήνουμε πίσω μας.

Και τέλος η ασφάλεια των Ευρωπαϊκών συνόρων από κάθε είδους απειλή, θα αποτελέσει τον τρίτο τομέα όπου θα επιδιώξω να αφιερώσω χρόνο στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς οι προκλήσεις από τους νέους παγκόσμιους συσχετισμούς απαιτούν μια Ευρώπη ισχυρή και ανεξάρτητη.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι όσα λέω τα κάνω και με τιμά ιδιαιτέρως η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την σημαία της. Ευελπιστώ να είμαι ένας από αυτούς που θα επιλέξετε να σας εκπροσωπήσουν στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο και σας καλώ να μιλήσετε για την υποψηφιότητά μου σε γνωστούς και φίλους, καθώς και να με ακολουθήσετε στα social media ώστε να διατηρήσουμε την επαφή μας και να μπορώ να είμαι η φωνή όλων μας στην επόμενη Ευρωβουλή.

*Ο Δημήτρης Κατσαούνης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Check Also

Η ενίσχυση του τουρισμού στο επίκεντρο συνάντησης Πτωχού-Φραγκάκη

Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΟΤ για την επίτευξη κοινών στόχων, …

G-EZ117CQG76