Με εννέα (9) κορυφαίες βραβεύσεις, επέστρεψαν από την Ιαπωνία οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έπειτα από τη συμμετοχή τους στο φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων JAPAN Olive Oil Prize 2025.
Πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τόκυο, από τις 9 έως τις 18 Ιουνίου 2025 και θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων, εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης.
Για το 2025 συμμετείχαν 578 ελαιόλαδα από 28 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.
Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 2 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία, αλλά και με βαθμολογίες που έφτασαν και το 95% και ειδικότερα:
TREASURE Blend evoo – Χρυσό βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό βραβείο
FYLLIKON First Harvest – Ασημένιο βραβείο
AGOURELAIO Early Harvest evoo – Ασημένιο βραβείο
PLUS HEALTH GREEN EVOO – Ασημένιο βραβείο
PLUS HEALTH BLUE evoo – Ασημένιο βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Ασημένιο βραβείο
Flavored Gourmet ENIGMA – Ασημένιο βραβείο
ENSTAGMA Saffron & Sage evoo – Ασημένιο βραβείο
Με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει:
Οι βραβεύσεις αυτές στο Τόκυο της Ιαπωνίας για το 2025, αποτελούν μία ακόμα μεγάλη διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας γιατί, βάσει των αξιολογήσεων από τους εξειδικευμένους κριτές – γευσιγνώστες, τα καινοτομικά και περιορισμένης παραγωγής ελαιόλαδα αυτά ξεχώρισαν και αναγνωρίστηκαν για μια ακόμη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ταυτόχρονα, οι εννέα μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2025, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 1.159 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου , ένας αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ που εξελίσσεται.