UA-49499200-1

3 εκατ. ευρώ για την ύδρευση των Κυθήρων και Αντικυθήρων

Σημαντικά έργα ύδρευσης που αφορούν το Δήμο Κυθήρων εντάχθηκαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με τίτλο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Κυθήρων» και συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 3.059.686,00€.

Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων με την συμπαράσταση και συνεργασία του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής. Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα 2 υποέργα, που θα δημοπρατηθούν διακριτά με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό:

  1. «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων – διασύνδεση δεξαμενών», προϋπολογισμού 1.193.548,39€ (απαλλάσσεται από το ΦΠΑ). Το έργο αφορά σε αντικατάσταση υφισταμένων δικτύων ύδρευσης τα οποία είναι κατασκευασμένα από αγωγούς αμιαντοτσιμέντου την δεκαετία 1960 – 1970, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλες απώλειες σήμερα, όπως και σε διασύνδεση υπαρχουσών δεξαμενών με σκοπό την καλύτερη εκμετάλλευση των γεωτρήσεων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαθέσιμου πόσιμου υδατικού δυναμικού. Το συνολικό μήκος των νέων σύγχρονων δικτύων ανέρχεται σε 23.290 μέτρα
  2. «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Κυθήρων», προϋπολογισμού 1.860.000,00€ (με το ΦΠΑ). Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) νέων μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και πέντε (5) αυτόνομων μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (waterkiosk), με σκοπό την παροχή επί 24ώρου βάσεως, νερού κατάλληλου για πόση στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Οι νέες μονάδες θα τοποθετηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους που έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό. Πλέον ο Δήμος μας θα διαθέτει 6 μονάδες αφαλάτωσης (2 στην Αγία Πελαγία και από 1 σε Διακόφτι, Αβλέμονα/Παλαιόπολη, Καψάλι και Αντικύθηρα), εκ των οποίων αυτές της Αγίας Πελαγίας και του Διακοφτίου έχουν ήδη δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Με αφορμή τη νέα αυτή σημαντική χρηματοδότηση, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, δήλωσε:

Για ακόμα μία φορά, ο Δήμος Κυθήρων κατορθώνει να εντάξει μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής, αυτή τη φορά στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τις υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας Αττικής για την προσήλωσή τους στους μελετητικούς στόχους που έχουμε θέσει, προκειμένου να επιτύχουμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις έργων, όπως σταθερά πράττουμε από το 2014 μέχρι σήμερα. Με τα έργα αυτά, επιλύονται πολύ σημαντικά προβλήματα ύδρευσης σε όλο το νησί, γεγονός σημαντικό τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη. Η ένταξη μεγάλων έργων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, προς όφελος των πολιτών και ως η καλύτερη απάντηση σε κάθε έκφραση μικροπολιτικής και μικρότητας από όπου και αν προέρχεται.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76