UA-49499200-1

12 διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία

Δώδεκα (12) υψηλές βραβεύσεις υψηλού κύρους σημειώθηκαν στην Ιταλία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον έγκριτο και φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2023.

Η όγδοη έκδοση του διαγωνισμού EVOIOOC πραγματοποιήθηκε στην πόλη Παλμί, της επαρχίας Καλάμπρια, από 14 έως 19 Μαΐου 2023. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10, ανεβάζοντας τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την μεγάλη δυσκολία του, την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία  του.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πλέον επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους  που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2023, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts & panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2023 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με 700 ελαιόλαδα από 26 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Τυνησία, Η.Π.Α, Πορτογαλία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

  • Με 5 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία, συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες, από τους ειδικούς και τους κριτές στον EVOIOOC 2023 της Ιταλίας.

Ειδικότερα, οι δώδεκα (12) μεγάλες αυτές βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στην Ιταλία για το 2023 είναι:

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
MASTERPIECE Blend evooΧρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evooΧρυσό Βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA – Χρυσό Βραβείο
TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
GEMSTONE Blend evooΑσημένιο Βραβείο
AGOURELAIO EARLY HARVEST – Ασημένιο Βραβείο
FYLLIKON FIRST HARVESTΑσημένιο Βραβείο
ARMONIA MONOVARIETAL – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Saffron evooΑσημένιο Βραβείο
OLEOASTRON Gourmet Evoo Ασημένιο Βραβείο
PLUS HEALTH BLUE – Ασημένιο Βραβείο

Με ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει:

Οι ιδιαίτερα υψηλές και τιμητικές αυτές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό Ελληνικό και Σπαρτιατικό επίτευγμα, σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς παγκοσμίως, τον οποίο παρακολουθεί όλος ο κόσμος του ελαιολάδου κάθε χρόνο, με πολύ μεγάλη προσοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι ο μοναδικός ελαιοπαραγωγός στην ιστορία του διαγωνισμού της Ιταλίας που έχει πετύχει τόσο μεγάλο αριθμό διακρίσεων στον EVO International Olive Oil Competition για τρείς συνεχόμενες χρονιές, 2021, 2022 και 2023.

Οι δώδεκα (12) εξαιρετικές αυτές βραβεύσεις συμπληρώνουν τα 714 παγκόσμια βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό ρεκόρ διεθνών βραβείων για  Έλληνα ελαιοπαραγωγό (Single EstateTerroir).

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76