UA-49499200-1

Χειροθεσίες Αναγνωστών κατά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στα Κουλέντια

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου 2023, στον Ενοριακό Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στα Κουλέντια Δήμου Μονεμβασίας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, εις ανάμνηση του θαύματος της δακρυρροούσας Παναγίας Κουλεντιανής.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, στεκόμενος ιδιαίτερα σε κάποιες από τις χιλιάδες ονομασίες που Της έχει δώσει ο ευσεβής λαός μας, και οι οποίες έχουν σχέση με τα θαύματα Της, με τον τόπο στον οποίο θαυματούργησε και με τη θέση που παίρνει σε σχέση με τον Κύριο. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Παναγία Κουλεντιανή να έχει πάντα υπό την Σκέπη Της τους χριστιανούς της περιοχής.

Πριν το πέρας της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο Αναγνώστες. Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Βλαχάκη, που κατάγεται από τον Ασωπό και τον κ. Νικόλαο Μπαρμπαγιάννη, που είναι υιός του εφημερίου Κουλεντίων πατρός Θεοδώρου. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού αναφέρθηκε στη σημασία του εκκλησιαστικού αυτού αξιώματος του κατώτερου κλήρου, συνεχάρη τους δύο νέους Αναγνώστες ευχόμενος να έχουν πάντα στη ζωή τους τη χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης
Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76