UA-49499200-1

Το Κάστρο Γερακίου στο επίκεντρο αναφοράς του Νεοκλή Κρητικού

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Δ. Κρητικός, κατέθεσε Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, με θέμα την Επιστολή της Κοινότητας Γερακίου του Δήμου Ευρώτα προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, σχετικά με τα προβλήματα φύλαξης και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Γερακίου.

Ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός κατέθεσε την ανωτέρω Αναφορά μετά την κοινοποίηση προς αυτόν σχετικής επιστολής της Κοινότητας Γερακίου προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με Θέμα τα προβλήματα φύλαξης και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Γερακίου, καθώς και των βυζαντινών εκκλησιών εντός του οικισμού.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Κρητικός αναφέρει:

Η φύλαξη και λειτουργία των Αρχαιολογικών Χώρων του Γερακίου δυσλειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια. Στο Γεράκι, πέρα από το Κάστρο, που αποτελεί σημαντικό τοπόσημο, υπάρχουν αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες, με πλούσια ιστορία και πολιτιστικό υλικό. Υπάρχει ανάγκη τόσο για συντήρηση των μνημείων, όσο και για προσωπικό που θα καθιστά προσβάσιμους τους χώρους.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76