UA-49499200-1

Τη Νότια Λακωνία επισκέφθηκε ο Θάνος Τζήμερος

Περιοχές της Νότιας Λακωνίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του συνασπισμού Εθνική Δημιουργία Θάνος Τζήμερος, ενώ είχε προηγηθεί 3ήμερη περιοδεία του στη Μεσσηνία.

Πρώτος σταθμός επίσκεψης ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων-Πακίων, ο βραβευμένος και μεγαλύτερος συνεταιρισμός της Ελλάδας. Συζητώντας με μέλη του ΔΣ και τον διευθυντή, ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα του συνεταιρισμού και τα νέα δεδομένα στον χώρο του ελαιολάδου. Υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους, πως στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, η παράταξή του απέτρεψε ψήφισμα  έμμεσης κατάργησης των προϊόντων ΠΟΠ, μέσω της γενικής ονομασίας τους, σε «Μεσογειακό» ελαιόλαδο, την οποία είχαν προτείνει Ιταλοί στην Ε.Ε.

Κατόπιν, επισκέφθηκε τη βιομηχανία γάλακτος ΛΑΒΙΟΓΑΛ στη Συκέα. Αναγνώρισε τη φιλότιμη προσπάθεια τους να παράγουν και  να εξάγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα μας. Συζητώντας για την απαξίωση του κτηνοτροφικού επαγγέλματος, προτάθηκαν  λύσεις ώστε οι νέοι κτηνοτρόφοι να μην εγκαταλείψουν τον χώρο παραγωγής γάλακτος. Συμφώνησαν πως η κατασκευή μιας πρότυπης μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας γάλακτος, θα ήταν βασικό κίνητρο αποτροπής στη φυγή των νέων από την κτηνοτροφία.

Η περιοδεία του κ. Τζήμερου ολοκληρώθηκε στη Μονεμβάσια, στο ξενοδοχείο Lazareto, με μια ενδιαφέρουσα ομιλία και συζήτηση με ενεργούς πολίτες στα κοινά της Λακωνίας. Μεταξύ άλλων το ακροατήριο στάθηκε κυρίως στην πρόταση για γραμμικό φόρο (flax tax) 15% σε όλες τις επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, στη φυγή ικανών νέων στο εξωτερικό, στο δημογραφικό πρόβλημα, στον κρατισμό αλλά και στον συνδικαλισμό που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τη χώρα.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76