UA-49499200-1

Την στήριξη των Λακώνων ελαιοτριβέων ζητά ο Νεοκλής Κρητικός

Συμμεριζόμενος τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου των ελαιοτριβέων, που αφορούν τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στο ίδιο στο προϊόν του ελαιολάδου, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός κατέθεσε Αναφορά, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδικότερα, στην Αναφορά που υποβλήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, εστίασε στα σημαντικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ελαιοτριβείς, αλλά και οι παραγωγοί του ελαιολάδου, λόγω της αύξησης του ενεργειακού και εργατικού κόστους.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον κ. Υπουργό να εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα των Λακώνων ελαιοτριβέων, που περιλαμβάνουν:

  • Επιδότηση ρεύματος ανάλογη με των βιομηχανιών άρτου και των αρτοποιείων.
  • Άμεση διευκόλυνση στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, ούτως ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
  • Ένταξη των ελαιοτριβείων στους κατά προτεραιότητα τροφοδοτούμενους καταναλωτές, ώστε να μην υφίστανται καταστροφικές διακοπές ρεύματος, τόσο για τις μονάδες παραγωγής, όσο και για την ελαιοποίηση, καθώς και για την ποιότητα του ελαιολάδου.

Ο κ. Κρητικός απευθυνόμενος στους ελαιοτριβείς αναφέρει: «Βρίσκομαι στο πλάι σας, αφουγκραζόμενος τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες σας και όλες οι ενέργειές μου, έχουν ως κατεύθυνση τη στήριξή σας και την προώθηση των αιτημάτων σας».

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76