UA-49499200-1

Ταξίδεψε για την αιωνιότητα ο Κώστας Τσάκος

Ένα άξιο τέκνο της Νεάπολης, ο Κώστας Τσάκος, έφυγε από κοντά μας, χθες 2 Μαρτίου 2023. Ένας άνθρωπος που έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνία της Νεάπολης και όχι μόνο.

Ο αγαπητός σε όλους Κώστας υπήρξε άτομο με μοναδικό κύρος, αγωνιστικότητα αλλά και παθολογική αγάπη για τον τόπο του. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με ήθος και εντιμότητα τόσο από τη θέση του Δημάρχου του τέως Δήμου Νεαπόλεως όσο και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στο νέο Δήμο Μονεμβασίας

Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1935. Από 14 χρονών ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, παίζοντας ως τερματοφύλακας σε ερασιτεχνικές ομάδες. Με τα χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά στο χώρο του ποδοσφαίρου ως προπονητής, φτάνοντας μέχρι την Α’ Εθνική, σε ομάδες όπως ο Εθνικός Πειραιώς, Ολυμπιακός Πειραιώς, Απόλλων Αθηνών, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ.α.

Ιδρύει το 1963 την Α’ Ποδοσφαιρική Ακαδημία με την επωνυμία «Π.Ο. Ζωγράφου». Υπήρξε συντονιστής προπονητής της «Παναθηναϊκός Παιανίας», της ομάδας Ναυτικού και της Εθνικής Ενόπλων. Τέλος ασχολήθηκε ως καθηγητής σεμιναρίων Προπονητών της ΕΠΟ, αλλά και ως Διευθυντής Προπονητικών Σχολών της ΕΠΟ.

Διετέλεσε Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πρόεδρος Συλλόγων Επιμελητηρίων και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου των Ελλήνων Προπονητών.

Το 2016 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασίας, κατόπιν πρότασης της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, αποφασίστηκε η ονομασία του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης, σε Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης «Κώστας Τσάκος», τιμώντας έτσι τον πρώην Δήμαρχο Νεαπόλεως και αθλητή του ποδοσφαίρου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ιδιαίτερη εκτίμηση της κοινωνίας στο πρόσωπο του.

Check Also

Νεάπολη: Αύριο Τετάρτη η πρεμιέρα της θεατρικής παράσταση «Αέρας»

Από αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 20:30, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και για 3 …

G-EZ117CQG76