UA-49499200-1

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σε Μόντε Κάρλο και Μόντρεαλ

Με σημαντικά βραβεία στις αποσκευές τους επέστρεψαν στη Λακωνία οι εκπρόσωποι των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, έπειτα από τη συμμετοχή τους σε αναγνωρισμένους διεθνής διαγωνισμούς ελαιολάδου στο εξωτερικό.

Μόντε Κάρλο

Στην 7η έκδοση του διαγωνισμού Masters of Olive Oil International Competition 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο του Μονακό, από τις 4 έως τις 20 Μαΐου του 2023, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την 1η και 2η θέση overall στα gourmet ελαιόλαδα, γεγονός που διαχρονικά δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα από Έλληνα ελαιοπαραγωγό, ενώ ταυτόχρονα κατέκτησαν 2 πλατινένια, 4 χρυσά, 1 χάλκινο βραβείο και 9 βραβεύσεις συνολικά.

Να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός του Μόντε Κάρλο είναι ο μοναδικός διαγωνισμός παγκόσμιας εμβέλειας που διαθέτει έντεκα (11) από τους συνολικούς κριτές του, με την ιδιότητα του πιστοποιημένου και διπλωματούχου panel leader, από αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (COI), καθώς και MASAF, AIFO και MIPAF.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στο Μονακό για το 2023 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo – 1η Θέση Best Flavored και Πλατινένιο βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA– 2η Θέση Best Flavored και Πλατινένιο βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – High Quality Selection και Χρυσό Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo – High Quality Selection και Χρυσό Βραβείο
OLEOASTRON Gourmet Evoo – High Quality Selection και Χρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo – High Quality Selection και Χρυσό Βραβείο
TREASURE Blend evoo – Good Quality Selection και Χάλκινο Βραβείο

Μόντρεαλ Καναδά

13 βραβεύσεις συνολικά απέσπασαν τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο διεθνή διαγωνισμό CANADA International Olive Oil Competition 2023, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μόντρεαλ, στην περιοχή του Κεμπέκ στον Καναδά, από 14 έως 20 Ιουνίου 2023.

Με 4 Πλατινένια, 5 Χρυσά και 4 Ασημένια βραβεία συγκεντρώνουν πλέον νέο παγκόσμιο ρεκόρ 769 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate – Terroir.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον CANADA IOOC 2023, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2023, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition αποτελεί ένα διαγωνισμό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθείται ιδιαίτερα στην Αμερικάνικη ήπειρο, στη Βόρεια Αμερική και ταυτόχρονα από πολλές χώρες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα τα βραβευμένα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου για το 2023 στον Καναδά, είναι:

MASTERPIECE Blend evooΠλατινένιο
Flavored Gourmet ENIGMAΠλατινένιο
OLEOASTRON Gourmet EvooΠλατινένιο
AGOURELAIO Early Harvest  – Πλατινένιο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo
Χρυσό
MAJESTIC Blend evooΧρυσό
GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό
FYLLIKON First Harvest  – Χρυσό
PLUS HEALTH GREEN evoo – Χρυσό
PLUS HEALTH BLUE evoo
Ασημένιο
ARMONIA MonovarietalΑσημένιο
TREASURE Blend evooΑσημένιο
ENSTAGMA GourmetΑσημένιο

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει:

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτυπώνουν τη δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και τη Σπάρτη, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη. Ταυτόχρονα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου να αναγνωρίζονται τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα τους και να κατακτούν την κορυφή σε τέτοιου επιπέδου διεθνείς διαγωνισμούς.

Check Also

Συνάντηση Αυγενάκη-Δαβάκη για το πρόβλημα διάθεσης των πορτοκαλιών

Το πρόβλημα της διάθεσης και εμπορίας των πορτοκαλιών πλήττει και πάλι φέτος τους Λάκωνες παραγωγούς. …

G-EZ117CQG76