UA-49499200-1

Συνεχίζει την περιοδεία του στη Λακωνία ο Γιώργος Μουζόπουλος

Συνεχίζει τις επισκέψεις του σε πόλεις και χωριά της Λακωνίας ο Υποψήφιος Βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουζόπουλος

Έλος – Γλυκόβρυση – Βλαχιώτη

Κατά την επίσκεψή του σε Έλος, Γλυκόβρυση και Βλαχιώτη, ο κ. Μουζόπουλος συζήτησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής και παράλληλα, κατέθεσε μια σειρά μέτρων και προτάσεων, όπως:

Θέσπιση αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας με προνόμια τρίτεκνων ή πολύτεκνων (κοινωνικό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στα καύσιμα, στην αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών – ισόβια εθνική σύνταξη μάνας αγροτικής οικογένειας – δικαίωμα πώλησης προϊόντων στην λαϊκή)
Συνταγογράφηση θεραπευτικών συνεδριών αγροτουρισμού (για συνδυασμό αγροτικής καλλιέργειας και επιχειρηματικότητας για θεραπευτικούς σκοπούς από νέους)
Εξατομικευμένη αποζημίωση των αγροτο-κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ (Υπολογισμός της βιολογικής φθοράς του δέντρου και του ζώου στο μέλλον, λόγω κλιματικής αλλαγής)
Χρονική ρήτρα κατασκευής των εγγειοβελτιωτικών έργων (Κλειστό αρδευτικό κύκλωμα Τρινάσσου-αντιμετώπιση υφαλμύρωσης) που θα ελέγχεται ηλεκτρονικά ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας, (π.χ. δήμος, μελετητής,  κατασκευαστής) από Ανεξάρτητες Αρχές και θα επιβάλλεται ποινή, όπως μη ανάληψη άλλου έργου στο μέλλον σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης. Ποινική ρήτρα στον κατασκευαστή σε περίπτωση μη αποπεράτωσης του έργου, ενώ υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας για ασφαλή πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες και ταχεία δίοδο για την ανάπτυξη του εμπορίου
Επιδότηση κατασκευής φύλαξης αγροτικών μηχανημάτων και προϊόντων
Παραμονή μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες όλο το χρόνο στην Ελλάδα, εφόσον έχουν λευκό ποινικό μητρώο και επιδότηση εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας
Βελτίωση οδικού δικτύου για την ανάπτυξη του τουρισμού (Γέφυρα Ευρώτα στην Σκάλα, παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη, πρόσβαση στο Επιδαύριο θέατρο Βλαχιώτη- Ανάδειξη υδροβιότοπων Έλους για φυσιολάτρες)

Γύθειο

Τις θέσεις για την περιοχή κατέθεσε ο Υποψήφιος Βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Λακωνίας, Γιώργος Μουζόπουλος, κατά την πετυχημένη ομιλία του στο Γύθειο.

Οι προτάσεις που κατέθεσε περιλαμβάνουν:

Βελτίωση της οδικής σύνδεσης Σπάρτης-Γυθείου-Αρεόπολης, σύνδεσης Σκάλας-Γυθείου, σύνδεσης Γυθείου-Μονεμβασίας με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Ένταξη του κάθε έργου σε πρόγραμμα με χρονική ρήτρα κατασκευής και να υπάρχουν ποινικές κυρώσεις (π.χ. στον μελετητή ή τον κατασκευαστή) όταν δεν παραδίδεται το έργο εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας
Αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων σπιτιών της πλαγιάς του Κούμαρου και δημιουργία τουριστικών κατοικιών 
Δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι Γυθείου
Σύνδεση λιμανιού Γυθείου με Κυκλάδες για την εξυπηρέτηση του εμπορίου από όλη την Πελοπόννησο
Ηλεκτροδότηση νήσου Κρανάη και δημιουργία συνεδριακού κέντρου
Επέκταση πεζοδρομίων στην παραλία Γυθείου
Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων με ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Αρχαιολογίας και Ανασκαφών στην Λακωνία
Ενίσχυση εκπαιδευτικού τουρισμού μελέτης κάστρων και σπηλαίων της περιοχής της Μάνης με θεσμοθετημένα προγράμματα από την πολιτεία (π.χ επίσκεψη φοιτητών από πανεπιστημιακά τμήματα Αρχαιολογίας ή Γεωλογίας)
Ίδρυση Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στο Γύθειο
Θέσπιση αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας με προνόμια τρίτεκνων ή πολύτεκνων (κοινωνικό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στα καύσιμα, στην αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών – ισόβια εθνική σύνταξη μάνας αγροτικής οικογένειας – δικαίωμα πώλησης προϊόντων στην λαϊκή)
Αποζημίωση αλιέων όταν για 4 συνεχόμενες ημέρες δεν επιτρέπεται ο απόπλους του αλιευτικού σκάφους να βγει για ψάρεμα λόγω κακοκαιρίας

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76