UA-49499200-1

Συνελήφθησαν σε Αργολίδα και Λακωνία για κλοπές καλωδίων και χαλκού (ΦΩΤΟ)

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, σε επιχειρήσεις και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ναυπλίου, όπου αφαίρεσαν καλώδια καθώς και όχημα, για την μεταφορά των αφαιρεθέντων καλωδίων.

Οι κλοπές έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 30/1/2021 έως και την 24/2/2022, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, για κλοπή.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού, συνολικού βάρους -1.300- κιλών, η οποία και αποδόθηκε.

Αντίστοιχα, χθες (10/3/2022) το μεσημέρι, συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας,  δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 27 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα εισήλθαν σε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσαν καλώδια και διάφορα χάλκινα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Επιπλέον, όπως προέκυψε,οι ανωτέρω είχαν διαπράξει ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, όπου αφαίρεσαν μπαταρίες αυτοκινήτου και διάφορα αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μία 37χρονη ημεδαπή, μητέρα του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76