UA-49499200-1

Συνάντηση Πλακιωτάκη – Δαβάκη για ζητήματα των Λιμενικών αρχών Λακωνίας

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Λιμεναρχεία της Λακωνίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Τα ζητήματα που αφορούν στις λιμενικές αρχές της Λακωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μου σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Για το Λιμεναρχείο Γυθείου, έθεσα στον υπουργό την ανάγκη ενίσχυσής του με σύγχρονο και μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα θα επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή ευθύνης του. Ο υπουργός με ενημέρωσε ότι τώρα διενεργείται σχετικός διαγωνισμός προμήθειας σκαφών και θα λάβει υπόψη του το αίτημα αυτό.

Παράλληλα ζήτησα την ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στον Γερολιμένα, αίτημα που θα διατυπωθεί άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία για να προετοιμασθεί η υλοποίησή του.

Ζήτησα επίσης την καλύτερη στελέχωση του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως, του οποίου, όπως ανέφερα στον υπουργό, η περιοχή ευθύνης χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα αυξημένη ναυτιλιακή κίνηση, επιβλέπει την πορθμειακή γραμμή της Ελαφονήσου, τον δίαυλο των Κυθήρων, το αγκυροβόλιο του όρμου της Νεάπολης και τη διασύνδεση και εξυπηρέτηση των πλοίων με λάντζες-μία διαδικασία ιδιαίτερα αυξημένου ναυτιλιακού κινδύνου-,την ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης-Κυθήρων καθώς φυσικά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με τίς ιδιαιτερότητες του ανοιχτού πελάγους.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την ενίσχυση αυτής της ιδιαίτερα κρίσιμης λιμενικής αρχής.

Ευχαριστώ τον υπουργό για την συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης που υπήρξε.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76