UA-49499200-1

Συνάντηση Κικίλια – Κρητικού για τον Τουρισμό στη Λακωνία

Με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, ώστε να διερευνήσουν τις δυνατότητες τουριστικής προβολής της Λακωνίας.

Στη συζήτησή τους, επισημάνθηκε η αυξητική τάση του αριθμού των τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας, μετά από τα δύο χρόνια πανδημίας και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τονίστηκε επίσης ότι παρά το δυσμενές διεθνές κλίμα, η φετινή χρονιά ήδη βρίσκεται σε επίπεδο εσόδων στα ίδια επίπεδα με το 2019, καθώς και ότι η επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού καθιερώνεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που ανοίγει ευκαιρίες για ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια και δημιουργία νέων υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η Λακωνία έχει μπει και πάλι πολύ σοβαρά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ο κ. Κρητικός ζήτησε από τον Υπουργό την αρωγή του στο πλαίσιο και του νόμου 4875/2021, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν εργαλεία -σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης- προβολής και οργάνωσης του τουριστικού προϊόντος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή στις Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ, να λειτουργήσουν και ως Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, μετά από απόφαση του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. βουλευτής ανέπτυξε στον κ. Υπουργό το συλλογισμό του περί ενίσχυσης της τουριστικής εικόνας των περιοχών του Νομού και παρουσίασης ενός βιώσιμου και ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, μέσα και από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Ο κ. Κρητικός υπογράμμισε: «Κάθε Δήμος της Λακωνίας, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά, συνθέτοντας μια εικόνα ελκυστική για τον επισκέπτη. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, με γνώμονα την εξέλιξη και διεύρυνση των δυνατοτήτων προβολής της Λακωνίας. Εδώ είμαστε, να συνδράμουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76