UA-49499200-1

Συνάντηση Γεωργαντά – Δαβάκη για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Μάνης

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αποκλειστικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία.

Σε δήλωσή του ο κ. Δαβάκης αναφέρει:

Μετά τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκα πρόσφατα και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Μοναδικό θέμα αυτής της συνάντησης ,ήταν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αγροτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία, με τη γνωστή πολιτική εκμετάλλευση που συνήθως τις συνοδεύει…

Ανέφερα στον υπουργό ότι αυτά εντοπίζονται κυρίως στις εξής περιπτώσεις:

  1. Στη μη εγγραφή ορισμένων από αυτούς στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε) την χρονική περίοδο κατά την οποία αντλήθηκαν τα στοιχεία.
  2. Στα τυπικά λάθη κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων του Ο.Σ.Δ.Ε.
  3. Στα ψηφιακά δεδομένα από το Δορυφορικό Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης «Κοπέρνικος», που περιόρισαν τους δικαιούχους.

Ζήτησα από τον υπουργό τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, για να ικανοποιηθούν και οι δικαιούχοι που έμειναν εκτός, εντοπίζοντας τα λάθη που έγιναν, καθώς και την έναρξη της διαδικασίας που απαιτείται για την πληρωμή της προκαταβολής και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Τόνισα στον υπουργό, ότι είναι κρίμα μία σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ταχύτερη αποζημίωση των πυρόπληκτων εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας, να υπονομεύεται εξαιτίας τυπικών (κυρίως) ζητημάτων…

Ο υπουργός δεσμεύθηκε και σύντομα θα έχουμε νεώτερα…

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76