UA-49499200-1

Συνάντηση Βερούτη-Τριχείλη στη Νεάπολη – Αυτοψία σε εν εξελίξει έργα

Στη Νεάπολη και στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας, συναντήθηκαν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα υποδομών της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ αυτών τέθηκε το ζήτημα της αποκατάστασης του δρόμου Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην υλοποίηση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος, διενήργησαν αυτοψία στην συγκεκριμένη οδό, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουτσονικολή και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Λιβανό.

Την ίδια ημέρα ο κ. Βερούτης επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο Νεάπολη – Βελανίδια, όπου εκτελείται ένα σημαντικό έργο αποκατάστασης της συγκεκριμένης οδού, προϋπολογισμού 1.500.000 € και παράλληλα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βελανιδίων κ. Παναγιώτη Πατσάκη και κατοίκους της περιοχής.

«Η βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή των Βελανιδίων και στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν σημαντικά τοπόσημα, όπως η Μονή του Αγίου Θωμά και το μονοπάτι προς τον Φάρο Κάβο Μαλέα, αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων μαζί βέβαια με την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο κ. Βερούτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι με το έργο που υλοποιείται στον επαρχιακό δρόμο Νεάπολης – Βελανιδίων θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό η πρόσβαση προς την περιοχή, ενώ δεσμεύτηκε πως θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της απομακρυσμένης, αλλά πανέμορφης περιοχής των Βελανιδίων.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76