UA-49499200-1

Στ. Αραχωβίτης: «Ο αποδεκατισμός των Ειρηνοδικείων να σταματήσει άμεσα»

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, κατέθεσε στις 23 Νοεμβρίου 2021, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ. Σταύρος Αραχωβίτης, με αφορμή την επιστολή της Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης κας Αννας Θωμάκου.

Στην ανωτέρω επιστολή καταγγέλλεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις κινητικότητας τόσο στο Ειρηνοδικείο της Σπάρτης, όσο και στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς στους Μολάους, στο οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν υπηρετεί κανένας δικαστικός υπάλληλος και η υπηρεσία είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται μόνο μία φορά την βδομάδα κυρίως από υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου Σπάρτης.

Στην αναφορά τονίζεται ότι οι δύο Υπηρεσίες συμμετείχαν στη δεύτερη φάση κινητικότητας για το 2021, δυστυχώς όμως οι αιτούμενες θέσεις (μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης και μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς), δε φαίνονται στην κινητικότητα.

Οι απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς επείγουν καθώς υπάρχουν άτομα που θέλουν να μετακινηθούν στις παραπάνω υπηρεσίες και υπάρχουν προθεσμίες. Ήδη, όπως προκύπτει από την επιστολή της κας Θωμάκου, μία δικαστική υπάλληλος του Ειρηνοδικείου Σπάρτης έχει αιτηθεί μετάθεση και αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει αν αυτό θα καταστεί τελικά εφικτό και αν το ζήτημα θα ρυθμιστεί εμπρόθεσμα.

Τέλος ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει:

Χτυπάμε επανειλλημένως το «καμπανάκι» για το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νομού, καθώς και πέρσυ (7/10/2020) είχαμε καταθέσει σχετική Ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, μετά και τη συνάντηση που είχαμε τότε με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα ένα χρόνο μετά, αλλά ούτε υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που προβαλλόταν ως η κυβέρνηση της εξεύρεσης άμεσων λύσεων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76