UA-49499200-1

Στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ταξίδεψε η δική μας «Λιτή Αφθονία»

Στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 22-27 Νοεμβρίου 2022, προβλήθηκε η ταινία «Λιτή Αφθονία» της δικής μας Φραντζέσκας Ρωμάνου και του Γιώργου Σαβόγλου.

Η προβολή της έγινε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, όπου πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το πρωταγωνιστή των Βατίκων, το γνωστό σε όλους Βαγγέλη, ο οποίος κέρδισε τις καρδιές και τις εντυπώσεις των θεατών και παράλληλα, πέρασε το μήνυμα της ανάγκης να ζούμε όσο μπορούμε πιο κοντά στους κανόνες της φύσης και όσο γίνεται μακρύτερα από την κοινωνία της τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας.

Να επισημάνουμε ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, με 120 ταινίες που καταγράφουν  μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής, άνοιξε και φέτος ένα παράθυρο στο κόσμο μέσα από τη μεγάλη οθόνη.

«Ο πρωταγωνιστής μας ο Βαγγέλης, συνεχίζει το ταξίδι του, είναι το τρίτο συνεχόμενο φεστιβάλ  φέτος (μετά της Θεσσαλονίκης και των Χανίων)  που επιλέγεται η ταινία μας, κερδίζοντας προς το παρόν… τις καρδιές και τις εντυπώσεις των θεατών του» δήλωσε η Φραντζέσκα Ρωμάνου, μιλώντας στο staging.www.staging.monemvasianews.gr, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τα  μηνύματα της ταινίας… Ζήσε Καλύτερα Με Λιγότερα, Της Αυτάρκειας Καρπός Mέγιστος η Ελευθερία,  ταξιδεύουν ήδη!».

Τέλος η κ. Ρωμάνου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, διοργανωτές και εθελοντές, για τη «ζεστή υποδοχή και τη φιλοξενία στην όμορφη Χαλκίδα» όπως ανέφερε, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι το φεστιβάλ αυτό έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό με διακριτή και αναγνωρίσιμη φυσιογνωμία.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76