UA-49499200-1

Στο Υπουργείο Τουρισμού Βερούτης – Δαβάκης για μαρίνες, καταδυτικά πάρκα και πεδία αναρρίχησης

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου είχαν ο Βουλευτής Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χάραξη ενός πλαισίου συνεργασίας και συντονισμού απευθείας με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση, την κατασκευή και την αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, καταδυτικών πάρκων και πεδίων αναρρίχησης στη Λακωνία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου είχαμε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο της, ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βερούτης και εγώ, σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται για τη Λακωνία μέσω της κατασκευής τουριστικών λιμένων, καταδυτικών πάρκων και πεδίων αναρρίχησης.

Κατά την πρώτη μας αυτή συνάντηση και σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε πριν λίγο καιρό με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, ενημερώσαμε τη Γενική Γραμματέα για την παρούσα κατάσταση, τα υπό μελέτη έργα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που έχουν οι μαρίνες, τα καταδυτικά πάρκα και τα πεδία αναρρίχησης στη Λακωνία, όπως στο Κυπαρρίσι και στον Άγιο Νικόλαο Βοιών και την προσκαλέσαμε να μας επισκεφθεί για να έχει προσωπική άποψη.

Η κ. Λοΐζου συμφώνησε για τις μεγάλες προοπτικές που έχουν οι συγκεκριμένες προτάσεις και μας ενημέρωσε για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες ένταξης των σχετικών έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποδέχθηκε μάλιστα με χαρά την πρόταση να επισκεφθεί τη Λακωνία.

Συμφωνήσαμε να κινηθούμε με συντονισμένα βήματα για τη συνδιαμόρφωση στρατηγικής χάραξης για την υλοποίηση τουριστικών έργων.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76