UA-49499200-1

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Πρόεδρος των Αλιέων Γιώργος Λιβανός

Συνάντηση Εργασίας, είχε την Πέμπτη 09 Ιουνίου 2022, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και πρόεδρος του Σωματείου Ψαράδων Νεάπολης Λακωνίας κ. Γεώργιος Λιβανός του Αγγέλου, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου και τον  Διευθυντή Γραφείου του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέα Θεοφίλου.

Κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η καθυστέρηση των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων ως αποζημίωση για τις συνέπειες της πανδημίας λόγω covid, καταβολή αποζημιώσεων από θηλαστικά, αίτηση απαλλαγής του ΦΠΑ στο πετρέλαιο κίνησης για όλα τα επαγγελματικά σκάφη.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον αλιευτικό τουρισμό, καθώς και την υποβολή προτάσεων που αφορά το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την αλιεία.

Ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο, πως το 80% των πληρωμών των αποζημιώσεων θα γίνει άμεσα και παράλληλα, θα επανεξεταστούν κάποιες περιπτώσεις αιτήσεων που απορρίφθηκαν, ενώ για τα τις υπόλοιπες προτάσεις υποσχέθηκε πως θα ληφθούν υπόψη στην λήψη αποφάσεων του υπουργείου.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76