UA-49499200-1

Στον ΕΛΓΑ ο Θανάσης Δαβάκης για την καταβολή των εκκρεμών αποζημιώσεων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε χθες ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του, για το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων, στους δικαιούχους Λάκωνες παραγωγούς.

Μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Επισκέφθηκα και πάλι χθες, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, για να ενημερωθώ σχετικά με το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων που εκκρεμούν, για τους Λάκωνες παραγωγούς και συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής της επόμενης προκαταβολής για τους πυρόπληκτους του 2021 στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αφορά στους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τα θέματα που έχουν προκύψει από το νέο σύστημα της Κρατικής Αρωγής, με συνέπεια τις καθυστερήσεις που είδαμε στην πληρωμή των δικαιούχων και επισήμανα την ανάγκη αυτά να ξεπεραστούν, προκειμένου να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι πληγέντες παραγωγοί για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν, το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι τα θέματα που έθεσα θα τεθούν υπόψη της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.

Του έθεσα επίσης το ζήτημα της αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2020 μέσω του Προγράμματος των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), που αφορούν στις Κοινότητες Δροσοπηγής, Βαχού, Χωσιαρίου, Γέρμας, Νεοχωρίου, Καρβελά, του Δήμου Ανατολικής Μάνης καθώς και στις Κοινότητες Γερακίου, Αλεποχωρίου και Καρίτσας, του Δήμου Ευρώτα.

Με ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα στους πληγέντες, ώστε να μπορούν να κάνουν ένσταση σε περίπτωση που διαφωνούν με αυτά. Παράλληλα θα μπορούν να κάνουν αίτηση αποκατάστασης στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, όταν ολοκληρώσουν τις εργασίες.

Όσον αφορά τις ζημιές του 2022 στο φυτικό κεφάλαιο από χαλάζι, ανεμοθύελλα κλπ, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με διαβεβαίωσε ότι τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, τα πορίσματα που εκκρεμούν, θα πληρωθούν.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76