UA-49499200-1

Στη Μονεμβασία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Στη Μονεμβασία βρέθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λακωνία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» μίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες του τόπου, αναπτύσσοντας πολύ σύντομα τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται προκειμένου όπως τόνισε «να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια – πρότυπο σε όλα».

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν» ανέφερε ο κ Πτωχός, ο οποίος συνοδευόταν από το βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα, με ανθρώπους πολύ δημιουργικούς, που έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση και σημαντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες και όπου δραστηριοποιείται ο καθένας, προκειμένου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Την ίδια ημέρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης περιόδευσε σε Γύθειο, Δαφνί, Κροκεές, Μονεμβασιά, Άγιο Ιωάννη Μονεβασίας, Αγγελώνα, Γλυκόβρυση, Έλος και Σπάρτη, έχοντας στο πλευρό του τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Τάκη ΘεοδωρικάκοΘανάση ΜπούραΣέβη Βολουδάκη και Θανάση Δαβάκη.

Στα μέρη που επισκέφθηκε ο Δημήτρης Πτωχός  έθεσε ως βασική προτεραιότητά του όπως ανέφερε «να ξαναβάλουμε την Πελοπόννησο σε μία αναπτυξιακή τροχιά», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η βασική μας στόχευση είναι να ενισχύσουμε υφιστάμενες επενδύσεις και να προσελκύσουμε νέες, καθώς η Πελοπόννησος έχει μόνο το 5% των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα». Εξήγησε, δε, ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου θα συμβάλει δραστικά «η απλοποίηση του κράτους, των διαδικασιών και η πλήρης ψηφιοποίησή τους».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των οδικών δικτύων της περιοχής και δεσμεύτηκε «να βοηθήσουμε ώστε η Λακωνία να είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη, ιδίως στις περιοχές που έχουν τουριστική ανάπτυξη και παραγωγικές δυνατότητες».

Περαιτέρω, μίλησε για την ανάγκη να αναβαθμιστεί δραστικά η διαχείριση των φυσικών πόρων και ιδίως του νερού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, εστιάζοντας όπως επισήμανε στην «καλή συνεργασία με το Δήμο και την κεντρική κυβέρνηση, που όπως φαίνεται από την παρουσία τόσων μελών της Κυβέρνησης, είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το έχουμε, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και πιο ανταποδοτικό τρόπο».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη δημιουργίας κεντρικής δομής πρόνοιας στην Πελοπόννησο, τονίζοντας την έμφαση που δίνει η παράταξή του στην αλληλεγγύη, τις ίσες ευκαιρίες και τη δικαιοσύνη.

Check Also

Καλαμάτα: Ξεκινά αύριο (25/4) το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Παραμονές των ευρωεκλογών, με ανοιχτά τα ζητήματα βιωσιμότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής γεωργίας που …

G-EZ117CQG76