UA-49499200-1

Στην κορυφή της Σκανδιναβίας για το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια υψηλού κύρους διάκριση σημειώθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 3 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Best of Class και 10 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Scandinavian International Olive Oil Competition 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός Scandinavian IOOC αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα αξιολόγησης ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα αναδείξει σε αγορές που αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα, θέτοντας αυστηρά κριτήρια και συλλέγοντας μια πολυμελή ομάδα με διεθνώς αναγνωρισμένους γευσιγνώστες και κριτές για τον σκοπό αυτό.

Κάθε χρόνο, ο διεθνής διαγωνισμός Scandinavian IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική Σκανδιναβική πρωτεύουσα. Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας, από 25 έως 27 Απριλίου του 2023, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ο Scandinavian IOOC αναγνωρίζεται επίσημα από την παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Μετά την προκαταρκτική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε πολλαπλές φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Στις 28/04/2023, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Scandinavian IOOC 2023. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 10 συνολικά βραβεύσεις και με την ανάδειξη 3 gourmet ελαιολάδων τους στα Best of Class του διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 10 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Όσλο της Νορβηγίας για το 2023 είναι:

TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο & Best of Class
MASTERPIECE Blend evooΧρυσό Βραβείο & Best of Class
FLAVORED GOURMET ENIGMA Χρυσό Βραβείο & Best of Class
GEMSTONE Blend evoo Χρυσό Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο
OLEOASTRON Gourmet EvooΑσημένιο Βραβείο

Με ανακοίνωσή του ο κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει:

Η εξαιρετική αυτή απόλυτη επιβράβευση του 100% στο Όσλο της Νορβηγίας για το 2023 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, την Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76