UA-49499200-1

Στην κορυφή της Ελβετίας για το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια σειρά μοναδικών διακρίσεων υψηλού κύρους, σημειώθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 2 γαστρονομικά ελαιόλαδα στα Best of Class και 9 συνολικά βραβεύσεις, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων European International Olive Oil Competition 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός European IOOC αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως με σκοπό να τα προβάλλει σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα.

Κάθε χρόνο, η νέα έκδοση του διεθνή διαγωνισμού European IOOC πραγματοποιείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη. Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, από 15 έως 17 Μαΐου 2023, με σημαντικό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα. Συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Στις 18 Μαΐου 2023, έλαβε χώρα η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του European IOOC 2023. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 9 συνολικά βραβεύσεις και με την ανάδειξη 2 gourmet ελαιολάδων τους στα Best of Class του διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Ειδικότερα, οι 9 μεγάλες βραβεύσεις στα γαστρονομικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2023 είναι:

OLEOASTRON Gourmet EvooΧρυσό Βραβείο & Best of Class
MASTERPIECE Blend evooΧρυσό Βραβείο & Best of Class
TREASURE Blend evooΧρυσό Βραβείο
FLAVORED GOURMET ENIGMA Χρυσό Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evooΧρυσό Βραβείο
GEMSTONE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο

Με ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλαρόπουλος δηλώνει:

Η εξαιρετική και απόλυτη επιβράβευση του 100% στη Γενεύη της Ελβετίας για το 2023 σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

Αποτελεί ιδιαίτερη αναγνώριση όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, διακρίνονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους.

Οι εννέα (9) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον φημισμένο διαγωνισμό European IOOC 2023 στην Ελβετία, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 690 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Singe Estate Terroir).

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76