UA-49499200-1

Πρόγραμμα LEADER: Υπεγράφησαν συμβάσεις έργων προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής 40 συμβάσεων ιδιωτικών επενδύσεων για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD της Πάρνωνας Α.Ε., συνολικού προϋπολογισμού 8.400.000,00€.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού κ. Σπύρος Φλώρος υπέγραψε τις παραπάνω συμβάσεις, οι οποίες έχουν υπογραφεί και από τους επενδυτές και αρχίζουν οι πληρωμές, όσων έχουν υλοποιήσει τμήμα ή το σύνολο της επένδυσης τους.

Ακολουθεί με ταχείς ρυθμούς η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπογραφή των υπόλοιπων 38 συμβάσεων, μια και σε σύνολο 78 ενταγμένων επενδύσεων υπήρξε ανταπόκριση στο 100%,  παρόλα τα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Οικονόμου Γιάννη, στις 21/04/2021 στην Τρίπολη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος παρευρέθηκε στην συνάντηση με φορείς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ύστερα από Πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή.

Ο κ. Μπερέτσος μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπου Λυσίκατου προς τον Υφυπουργό, για την προσωπική του παρέμβαση στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που είχαν ανακύψει στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος, μετά την μετατροπή της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό. Ενημέρωσε τον Υπουργό ότι οι επενδυτές των 78 ενταγμένων έργων έχουν προσέλθει στο σύνολο τους για υπογραφή συμβάσεων, γεγονός που τεκμηριώνει την επενδυτική δυναμική στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76