UA-49499200-1

Προγραμματικές συμβάσεις και νέα έργα στη συνάντηση Τριχείλη – Νίκα

Το σταθερό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον Δήμο Μονεμβασίας επαναβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος προχθές Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, επισκέφθηκε την περιοχή και είχε συναντήσεις, τόσο με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, όσο και με εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, καθώς και κατοίκων.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό ομόλογό του Νίκωνα Τζινιέρη, συναντήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη στο δημαρχείο Μολάων, όπου υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον δήμαρχο και άλλα ζητήματα του Δήμου Μονεμβασίας, ιδιαίτερα ως προς τις υποδομές στην Δ.Ε. Μολάων. Μεταξύ αυτών ήταν η βελτίωση της πρόσβασης προς τον Ασωπό και τη θάλασσα, καθώς και η δημιουργία στη Νεάπολη κρηπιδώματος και σταθμού επισκεπτών, στον χώρο από τον οποίον γίνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελαφόνησο, με τον περιφερειάρχη να δίνει εντολή για να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Μετά την πιο πάνω συνάντηση, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε τη Μονεμβασία στην οποία απευθύνθηκε σε κατοίκους της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσε για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Μονεμβασίας. Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις αρχαιολογικής φύσεως στον βράχο της Μονεμβασίας, στην πλήρη ανακατασκευή της εισόδου στην Μονεμβασία, στην ολοκλήρωση κατασκευής της μαρίνας, όπως και στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο του δήμου.

Όπως είπε, σε περίπου ένα μήνα θα επισκεφθεί εκ νέου τον Δήμο Μονεμβασίας προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για τη μαρίνα.

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, είχε στη συνέχεια συναντήσεις με εκπροσώπους από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, στις οποίες συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις που οι εν λόγω φορείς προγραμματίζουν για τον επόμενο χρόνο, ενώ από την πλευρά του επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας Νεάπολης, Ελαφονήσου και Μονεμβασίας.

Γνωστοποίησε, εξ άλλου, ότι εξετάζεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μονεμβασίας, ώστε μέσω του δεύτερου να υπάρξει μια μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση για τις εκδηλώσεις των εν λόγω φορέων. Προτάθηκε δε, ως χώρος των εκδηλώσεων να επιλέγεται το κάστρο της Μονεμβασίας και σημεία μέσα στον ιστορικό οικισμό.

Ακολούθησαν συναντήσεις του περιφερειάρχη με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της περιοχής, στην διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν -μεταξύ άλλων- τα σοβαρά ζητήματα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Μονεμβασίας, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης. Ιδιαίτερα για το δεύτερο έγινε γνωστό ότι από την Περιφέρεια θα δρομολογηθεί η διαδικασία έκπτωσης της υφιστάμενης εργολαβίας και ορισμός νέου αναδόχου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το με προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ έργο.

Τέλος, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να παρέχει συνδρομή προς τον σύλλογο αναρριχητών, τόσο με τις υποδομές στο πάρκο αναρρίχησης της περιοχής, όσο και με την δημιουργία πεζοδρόμου για την ευχερή πρόσβαση στο εν λόγω πάρκο. Επιπλέον θα υπάρξει βοήθεια από την Περιφέρεια και στην διοργάνωση ενός φεστιβάλ αναρρίχησης.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76