UA-49499200-1

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στα Σπήλαια Δυρού

Επίσκεψη στα Σπήλαια Δυρού πραγματοποίησε ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, επικεφαλής της  παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης», συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Πύργου Δυρού και συνεργάτες του. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη διακοπή των εργασιών αναβάθμισης και ανάπλασης που πραγματοποιούνται.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Φιλιππάκου, αναφέρεται ότι το θέμα του Σπηλαίου απασχόλησε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, αιφνιδίασε τους Δημοτικούς Συμβούλους, παρουσιάζοντας ξαφνικά τον εργολάβο κ. Μιχαλίτση Παναγιώτη, ο οποίος μίλησε για οικονομικές διαφορές που έχει με την ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου), χωρίς παράλληλα να ενημερώσει με περισσότερες λεπτομέρειες το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο κ. Φιλιππάκος κατά την επισκεψή του ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Πέτρο Λαζαράκο σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση, καθώς και για τις οικονομικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ εργολάβου και ΕΤΑΔ, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε και με τους εργαζόμενους στα Σπήλαια Δυρού.

Μετά την περάτωση της ενημέρωσης, ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε:

Από την συνολική ενημέρωση προέκυψε ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί εξαιτίας οικονομικών διαφορών και άλλων  θεμάτων που έχουν προκύψει μεταξύ του Εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ). Δεν είναι γνωστό πότε θα συνεχισθούν οι εργασίες, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος απένταξης του έργου. Αν συμβεί αυτό, είναι κατανοητό, ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τα Σπήλαια, τον Τουρισμό της Μάνης και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα αυτό.

Όπως αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι παρεμβάσεις του Δήμου πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές,προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα και να μην χαθεί για δεύτερη χρονιά η τουριστική περίοδος, από την μη εύρυθμη λειτουργία των σπηλαίων και των εγκαταστάσεων.

Ως Ενωτική Κίνηση Μάνης, θα πράξουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν, κάνοντας ακόμη και προσωπικές παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του θέματος αυτού.  

Check Also

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Λακωνίας για συμμετοχή στην έκθεση SIAL στο Παρίσι

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να επιχορηγήσει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων …

G-EZ117CQG76